Ostanimo u kontaktu

OSMOGODIŠNJAK IZ METKOVIĆA OSVOJIO TRENERE BARCE

Mile (8): Mama što me slikaš, vratit ćemo se opet!

Objavljeno prije

Mile Parmać, FC Barcelona

Mile Parmać, osmogodišnjak iz Metkovića, živi pravi mali dječački nogometni san. Prošao je Barcelonin kamp u Makarskoj, gdje je prepoznat kao vrlo talentirano i inteligentno dijete, koji je za nagradu dobio odlazak u organizacji agencije Culmena u otvorenu Barcinu školu u Barceloni. Škola koja je inkubator za nadarenu djecu iz cijeloga svijeta, organizira testiranja po najvišim svjetskim standardima. Trenira se u grupama od 10-oro  djece uz dva trenera. Pomno se bilježi svaki element i unosi u računalo, a naš Mile je zadovoljio sve standarde.

Nebrušeni dijamant, koji će se brusiti još dvije godine kada je ponovo pozvan u Barcinu školu. Divno dijete, čvrsto na zemlji, pun samopouzdanja. Mami je za vrijeme boravka u Barceloni rekao: „Mama što me slikakaš, vratit ćemo se opet, ja vjerujem u sebe.“ Nas je prilikom ovog kratkog intervjua oduševio spontanošću i zrelosti, a trenere Barcelone igrom.

Pred Milom Parmaćem je svijetla nogometna budućnost, iako je stalno isticao da mu je obitelj i škola na prvom mjestu, pa onda nogomet. Hajde, vjerovat ćemo mu, iako mu nogomet nije izlazio iz usta. Prava mala enciklopedija.

Nakon petodnevnog treniranja u Barceloni Mile je odigrao i utakmicu za svoju generaciju ’06., pobijedili su stariju ekipu 2004./05. godište, a Mile je zabio dva zgoditka i asistirao za još tri. Povjerio se Mile nama da mu nedostaje otac, koji je na privremenom radu u Njemačkoj, inače bivši nogometaš i predsjednik ONK Metković, gospodin Željko Parmać.

Treneri Barce za Milu kažu, brz, sitan i dinamitan, odličan za isturenog veznog igrača. Mile samo naprijed, a mi ćemo pratiti tvoj razvoj.

Nastavi čitati

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije