Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

7 GODINA ŽENSKOG NOGOMETA

Metkovski ženski prvoligaš slavi sedmu obljetnicu

Objavljeno prije

Današnji ženski nogometni prvoligaš Neretva osnovan je prije sedam godina, pa mu stoga ali i zbog postignutih rezultata čestitamo sedmi rođendan.

Prije sedam godina, kako nam je u priopćenju pripomenuo Ante Boras, značajna klupska osoba, istaknuti promicatelj ženskog nogometa, Jozo Pirić poveo je nogometašice ŽNK Marjan Split na utakmicu u Metković, u grad gdje je začet ženski nogomet i ženski nogometni klub.

Ta je utakmica odigrana, rezultat nije važan, ali je je važno istaknuti imena Nevena MajićaNina Šešelja, Ante Borasa, Mladena Jakića i suradnika koji su znali kako osnovati klub i kako dalje djelovati.

U prvoj godini (ili sezoni) ŽNK Neretva osvojila je drugo mjesto u 2.HNLŽ -jug, a u sezoni 2015./16.  već je bila član Prve HNLŽ. Za te su uspjehe zaslužne prije svega djevojčice i djevojke koje su voljele ženski nogomet, zatim treneri Neven Majić, Maksim Tolić, Josip Radić, Duško Mijoč, gospodin Crnčević, a svakako i Ante Markota u određenim razdobljima, do naših dana.

Ante Boras podsjeća da su za plasmane i postignuća kluba zaslužni i klupski predsjednici Vedran Vištica, Ivica Mijoč Žabac, te Ivica Bačić.

Temeljeni zidovi građevine zvane ŽNK Neretva, od prvog dana do danas jesu Ante Boras i Duško Mijoč.

ŽNK Neretva danas je član 1.HNLŽ. Do sada postignuti rezultati uz napore u pripremama i angažiranje upravnih i stručnih struktura mogu jamčiti ostanak u Prvoj ligi, ali i cementiranje članstva među ženskim prvoligašima.

Donosimo foto-galeriju koja je otprilike obilježila ovig prvih sedam godina postojanja ŽNK Neretva.

SIGURNA POBJEDA LIDERA

ONK Metković ne da prvo mjesto

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši ONK Metković još jednom su obradovali svoje navijače, trenera i klupsko čelništvo uvjerljivom pobjedom na svom terenu u susretu s momčadi Žrnova. No, krenimo redom. Uoči početka minutom šutnje igrači i vodstvo kluba prisjetili su se svojih nekadašnjih aktivnih članova i suradnika, preminulih Ante Krstičevića Baje i Hrvoje Manenice Funde.

Možda sama igra nije bila lijepa za oko, ali je bila korisna, učinkovita uz očitovanje totalne nadmoći na terenu metkovskog sastava.

Bila je to ujedno i prva službena utakmica na igralištu Metkovića nakon punih 140 dana, ali nažalost, iz poznatih razloga ni ovom prigodom nije bilo gledatelja.

Svoju nadmoć domaći su pretočili u vodstvo u 21.minuti pogotkom Dragana Brečića, ali se unatoč brojnim prilikama na odmor otišlo samo s jednim pogotkom u korist domaćina.

Inače, Žrnovo se uglavnom orijentiralo na obranu, a ni igra Metkovića nije bila protočna kao što je znala biti.

Ipak, u nastavku u 55. minuti Tonći Jerković je pogodio za 2:0, onako baš rutinski i znalački.

Na 3:0 povisio je Roko Brečić u 75. minuti, a konačan rezultat postavio je Nikola Jelčić u 90.

Još jedna izrazita i nadasve zaslužena pobjeda lidera prvenstva koji čvrsto drži svoju poziciju na ljestvici.

ONK Metković – NK Žrnovo 4:0 (1:0)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije