Ostanimo u kontaktu

7 GODINA ŽENSKOG NOGOMETA

Metkovski ženski prvoligaš slavi sedmu obljetnicu

Objavljeno prije

Današnji ženski nogometni prvoligaš Neretva osnovan je prije sedam godina, pa mu stoga ali i zbog postignutih rezultata čestitamo sedmi rođendan.

Prije sedam godina, kako nam je u priopćenju pripomenuo Ante Boras, značajna klupska osoba, istaknuti promicatelj ženskog nogometa, Jozo Pirić poveo je nogometašice ŽNK Marjan Split na utakmicu u Metković, u grad gdje je začet ženski nogomet i ženski nogometni klub.

Ta je utakmica odigrana, rezultat nije važan, ali je je važno istaknuti imena Nevena MajićaNina Šešelja, Ante Borasa, Mladena Jakića i suradnika koji su znali kako osnovati klub i kako dalje djelovati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U prvoj godini (ili sezoni) ŽNK Neretva osvojila je drugo mjesto u 2.HNLŽ -jug, a u sezoni 2015./16.  već je bila član Prve HNLŽ. Za te su uspjehe zaslužne prije svega djevojčice i djevojke koje su voljele ženski nogomet, zatim treneri Neven Majić, Maksim Tolić, Josip Radić, Duško Mijoč, gospodin Crnčević, a svakako i Ante Markota u određenim razdobljima, do naših dana.

Ante Boras podsjeća da su za plasmane i postignuća kluba zaslužni i klupski predsjednici Vedran Vištica, Ivica Mijoč Žabac, te Ivica Bačić.

Temeljeni zidovi građevine zvane ŽNK Neretva, od prvog dana do danas jesu Ante Boras i Duško Mijoč.

ŽNK Neretva danas je član 1.HNLŽ. Do sada postignuti rezultati uz napore u pripremama i angažiranje upravnih i stručnih struktura mogu jamčiti ostanak u Prvoj ligi, ali i cementiranje članstva među ženskim prvoligašima.

Donosimo foto-galeriju koja je otprilike obilježila ovig prvih sedam godina postojanja ŽNK Neretva.

BOĆARI IZGUBILI

Na startu Super lige za boćare, BK Metković izgubio od Pazina

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

Boćari Metkovića u , može se reći dramatičnoj utakmici u prvom kolu Super lige za boćare,  poraženi su na svom terenu u susretu s Pazinom, 12:14.

Domaći su dali sve od sebe, anulirali su vodstvo gostiju, zatim su ostvarili prednost od 11:9 te su imali prednost skoro do kraja susreta. Na kraju je igrač Pazina pogodio „bulina“ i donio svojoj ekipi pobjedu. Da nije bilo tako, radovali bi se Metkovci.

Ipak,bez obzira na poraz, čini se da su igrači Metkovića spremni ušli u sezonu i da će biti snažan takmac ostalim ekipama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije