Ostanimo u kontaktu

RK METKOVIĆ MEHANIKA

Metkovski rukometaši u susretu s Dubrovnikom žele dva boda

Objavljeno prije

Rukometaši Metković Mehanike temeljito su „stradali“ na gostovanju u Buzetu, a u subotu ih čeka novo, vrlo teško i izazovno gostovanje u Dubrovniku kod istoimenog domaćina, koji je uz to što je domaćin i vodeća momčad Prve rukometne lige s minimalnim brojem izgubljenih utakmica te s 27 bodova !

Metković Mehanika je na šestom mjestu s 18 bodova te je prema tim podacima već osigurala opstanak, a stvara momčad za neke nove uzlete u hrvatskom rukometu.

Mjeri li se tradicija rukometa u Metkoviću i u Dubrovniku i cjeloviti rezultati, tada je Metković na daleko višoj razini. Međutim, kako se od tradicije ne živi (ona se samo njeguje), Dubrovnik je izborio status prvoligaša i već dulje vrijeme pokazuje interese za ulaskom u Premijer ligu. Trener Ivandija i njegovi igrači igraju sve bolje i teško će im netko uzeti naslov. Prošle jeseni su u Metkoviću odigrali neodlučeno, a kako će biti u subotu u Dubrovniku razabiremo iz izjave trenera Filipa Romića:

“Radi se o vrlo teškom gostovanju naše momčadi i susretu s liderom prvenstva u kojemu igra i naš Metkovac Srna. Iako smo doživjeli težak poraz u Buzetu, u Dubrovnik idemo po pobjedu. Mislim da je to sportski, a okolnosti da ćemo biti kompletni daju nam novi impuls za takva očekivanja.Znam da nam neće biti lako jer su Dubrovniku potrebni bodovi, no, siguran sam i u mogućnosti svih svojih igrača koji žele osobnu i klupsku afirmaciju.”

Podsjetimo, na ljestvici je vodeći Dubrovnik, a slijede ga Karlovac s 22 i treća Ribola Kaštela također s 22 boda.

Na posljednjem mjestu nalazi se Split sa samo 4 boda.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije