Ostanimo u kontaktu

RK METKOVIĆ MEHANIKA

Metkovski rukometaši na gostovanju u Crikvenici osvojili dva vrijedna boda

Objavljeno prije

Nakon neočekivanog i visokog poraza u prvom kolu od Buzeta, u dvorani u Opuzenu, rukometaši Metković Mehanike u nedjelju kasno navečer, popravili su dojam te se iz Crikvenice vraćaju s pobjedom .

Pobijedili su domaću momčad Mornar – Crikvenicu s 28:27 (13:11), a tijekom cijelog susreta imali su terensku nadmoć i rezultatsku prednost. Inače, prema kazivanju trenera Filipa Romića, radilo se o čvrsto, reklo bi se pravoj prvenstvenoj utakmici u kojoj se ni jedni ni drugi nisu štedjeli.

Pohvalio je disciplinu u igri i pristup svojih igrača koji su ipak uspjeli premostiti događaje iz prvog kola i svojim znanjem i energijom dokopati se pobjede.

Najbolji strijelac u redovima pobjednika bio je Rudolf Ćužić s osam pogodaka, a slijedili su ga Bezer i Mataga s po pet pogodaka. Vratar Kozina upisao je 11 lijepih obrana.

IGRAT ĆE SE I U DUBROVNIKU

Hrvatska je dobila domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine

Objavljeno prije

Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučili su čelnici IHF-a u Kairu.

Svih 19 članova Izvršnog odbora IHF-a jednoglasno su podržali zajedničku kandidaturu Hrvatske, Danske i Norveške.

SP u rukometu 2025. godine tako će se igrati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku, te Kopenhagenu i Herningu u Danskoj i Trondheimu, Stavangeru ili Drammenu i Oslu u Norveškoj.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog Saveza Tomislav Grahovac ne sumnja da će Hrvatska još jednom, nakon što je bila domaćin SP-a 2009. godine, biti dobar organizator.

‘Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo. To je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka zemlja, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da će Hrvatska ponovno biti sjajan domaćin kao što je to bilo 2003., i 2009. godine kada smo organizirali najprije žensko, a zatim i muško prvenstvo’, kazao je Grahovac i nastavio:

‘Misao vodilja koju smo ponudili i promovirali tijekom kampanje je vratiti djecu u dvorane, omogućiti im da se bave sportom, a posebno rukometom. IHF je to prepoznao i odao nam priznanje za tu ideju. Mi ćemo na tome raditi jako puno sljedećih godina.’

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a prema planu organizacije samog natjecanja, četiri skupine prednatjecanja održavale bi se u Hrvatskoj, a po dvije u Danskoj i Norveškoj. U drugom krugu natjecanja postoje četiri glavne skupine te President Kup. Hrvatska je i tu prošla najbolje jer je dobila dvije glavne skupine i President Kup, a Danska i Norveška po jednu. Slijedom toga, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrali bi se u našoj zemlji, nadajmo se s Hrvatskom u glavnoj ulozi. Ostale dvije četvrtzavršnice i jedno polufinale pripadaju Danskoj (jedno četvrtfinale) odnosno ostatak Norveškoj. Grad Oslo bio bi domaćin finalnog vikenda.

Kako piše portal Dubrovački.hr Dubrovnik je u kandidaturi Hrvatske jedan od domaćina skupine Svjetskog prvenstva. Naravno, Dubrovnik je jedini od gradova, koji su u kandidaturi, koji nema sportsku dvoranu, tzv. Arenu. Međutim, gradski čelnici su se očitovali nakon kandidature Hrvatske – gradit će se dvorana u Gospinom polju, pored postojeće. To je bilo u planu do 2028. godine, istaknuli su, a ukoliko Hrvatska dobije domaćinstvo SP-a 2025., to će ubrzati radove.

Nova dvorana, znaju se uvjeti, mora imati kapacitet oko 4000 mjesta, tribine sa svih strana. Naravno, takva ‘pozornica’ donosi mogućnost da Dubrovnik u budućnosti bude domaćin i drugih velikih sportskih natjecanja, ne samo rukometnih.

Odličnim vijestima dodajemo i to kako će Hrvatska biti domaćin Svjetskog U-18 prvenstva za rukometašice ove godine te domaćin Svjetskog U-19 prvenstva za rukometaše 2023. godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije