Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

MARATON

Metkovski maratonci na jubilarnom 10. maratonu Maslenica-Novigrad

Objavljeno prije

ruder-boskovic

Povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije oslobađanja hrvatskog teritorija od Maslenice nadalje, u nedjelju 19. siječnja 2014. godine, po 10. put održan je maraton Maslenica-Novigrad, pod nazivom “Da se ne zaboravi”,  dužine 17 km.

Među 70 natjecatelja u utrci su sudjelovali i metkovski maratonci, Ruđer Bošković i Pero Kežić. Bošković je utrku završio na 4. poziciji, odnosno 1. u kategoriji do 30 godina, dok je Kežić na cilj stigao 14., odnosno 4. u kategoriji od 30-40 godina.

Opet sam bio pravi, vodio sam prvih 5 kilometara, međutim nisam mogao održavati ogromnih 3:14 min/km.. poput Bekelea ili Faraha, – nasmijao se.. kasnije sam od 12. kilometra upao u svoj tempo od 3:50 min/km i dugo pratio vodeću trojku, koja mi je na kraju pobjegla za 2 min, – kazao je Ruđer nakon utrke.

Spomenuti dvojac također je nastupio i na Božićno-novogodišnjem Marjanskom maratonu koji se održao 26. prosinca 2013. godine u Splitu. Bošković je na cilj stigao osmi, dok je Kežić utrku završio kao 25-plasirani natjecatelj. Uz njih dvojicu na splitskom maratonu nastupila je i Metkovka Biljana Taslak koja je utrku završila na 58. mjestu.

Mi ti treniramo zajedno, po Predolcu, Šibenici, Bijelom Viru… a označili smo i šetalište od Merkatora do Konzuma, kao i stazu od Potkraja do Mliništa na 2×10 kilometara, – dodao je na kraju Ruđer.

Čestitke našim maratoncima!

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije