Ostanimo u kontaktu

VIŠE BODOVA NEGO PORAZA

Metkovski klubovi opet su bili (relativno) uspješni

Objavljeno prije

SPORT - Logotipi metkovskih sportskih klubova, najave

Sportske udruge (klubovi) iz Metkovića i proteklog su vikenda ostvarili više pobjeda nego poraza, pa se i protekli vikend može smatrati uspješnim.

NOGOMET

Derbi Treće lige dogodio se u Opuzenu, u susretu NeretvanacNeretva, a konačan rezultat glasio je 2:2. Već smo pisali da je Neretvanac preko Mihaljevića u 19. minuti poveo s 1:0, Ajkunić je pogodio za 1:1 u 24, Juričić za 1:2 u 56., a B. Jelavić izjednačio na 2:2 u sudačkoj nadoknadi vremena.

S obzirom na želje jedne i druge momčadi da dođu do pobjede, na kraju su svi bili zadovoljni, Neretvanac jer je zaustavio nisku poraza, a Neretva nastavila niz bez poraza. Ne sjećamo se kada su na ljestvici neretvanski klubovi bili tako blizu.

Neretvanac je peti sa 17 bodova, Neretva na šestom mjestu ima ih 15, a Jadran LP koji je bio uvjerljiv protiv Hrvaca (4:0), nalazi se na sedmom mjestu s 14 bodova.

U Županijskoj ligi gorpopadni ONK Metković ne ispušta prvo mjesto, već samo potvrđuje svoje visoke domete, kvalitetu i zajedništvo. Pobjedom 0:3 na Grudi u srazu sa Sokolom, Metković je golovima Utovca, Ćužića i autogolom domaćina, slavio novi uspjeh i zadržao prvo mjesto. Čestitke prije svega igračima, ali ne treba zaboraviti predsjednika Ivicu Kaleba, trenera Darka Zeljića koji je donio novu svježinu u tom klubu, tajnika Marina Jelčića i sve njihove suradnike.

ŽNK Neretva s Osijekom se nije ni nadao pobjedi, a jedini cilj bio je usmjeren k dobroj igri, snažnom otporu i kvalitetnom čuvanju vlastite mreže. Iako ništa od toga nije ostvareno pa je Osijek slavio u Metkoviću s 8:0, nema mjesta crnim mislima ili pesimizmu. Djevojke koje igraju i stručni stožer dobro znaju gdje i kada mogu tražiti igru i nadigravanje, pa i nove bodove.

RUKOMET

Metković Mehanika, nasuprot nekim uopćenim prognozama grabi prema prvoj poziciji Prve rukometne lige. I trenutačno su prvi, ali se čeka nastup Dubrovnika ovoga tjedna, njihova pobjeda i povratak na prvo mjesto, ali samo do subote kad će u Metkoviću u derbiju Županije i Lige Metković Mehanika igrati s Dubrovnikom, u čijim redovima igra i njihov najbolji igrač, Metkovac Zvonimir Srna.

Darijan Bošković, Jure Kozina i ostali igrači prvoligaša iz Metkovića, sigurno će pronaći formule za nastavak uspješnog niza.

ŽRK Metković igrao je u Makarskoj, a Hoteli Makarska ostvarili su pobjedu 21:20 (12:7).

Metkovke su u nastavku izgarale na terenu, ali su promašile nekoliko zicera, što i nije čudno kad se zna da igraju djevojčice rođene 2003/2004. godine.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

U ŽUPANIJI FUNKCIONIRA SUSTAV ZAŠTITE ŽRTAVA NASILJA U OBITELJI

Dubrovačko-neretvanska županija reagirala na grube neistine o projektu Sigurne kuće

Objavljeno prije

Zbog izjave da Dubrovačko-neretvanska županija nije prijavila projekt Sigurne kuće na Socijalni fond, koju je u emisiji ”Jedan na jedan” Dubrovačke televizije 21. siječnja izrekla gradska vijećnica Grada Dubrovnika iz redova SDP-a gđa Tatjana Šimac Bonačić, a koja izjava sugerira da ova županija nije učinila ništa na rješavanju problema žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji, želimo naglasiti da je to bezočna neistina te još jednom ponoviti za javnost činjenice:

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je 17. studenog 2020. prethodno pripremljeni projekt Sigurne kuće za područje Dubrovačko-neretvanske županije koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta sigurne kuće, jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama. Vrijednost prijavljenog projekta je 11.700.000,00 kuna i trenutno je u posljednjoj fazi provjere, te se uskoro očekuje Odluka o financiranju.

Za vrijeme dok se investicija u to trajno rješenje u potpunosti ne završi Županija je uz pomoć Ministarstva i Caritasa Dubrovačke biskupije organizirala privremenu Sigurnu kuću koja je na raspolaganju za žrtve obiteljskog nasilja. Ona se, nažalost, koristi od strane jedne žrtve nasilja i u vrijeme izricanja ove grube neistine od strane gđe Šimac Bonačić.

Problemu obiteljskog nasilja, kojem Vlada RH i ova županija pristupaju krajnje odgovorno, trebali bi odgovorno pristupati svi akteri na javnoj sceni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije