Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

VIŠE BODOVA NEGO PORAZA

Metkovski klubovi opet su bili (relativno) uspješni

Objavljeno prije

SPORT - Logotipi metkovskih sportskih klubova, najave

Sportske udruge (klubovi) iz Metkovića i proteklog su vikenda ostvarili više pobjeda nego poraza, pa se i protekli vikend može smatrati uspješnim.

NOGOMET

Derbi Treće lige dogodio se u Opuzenu, u susretu NeretvanacNeretva, a konačan rezultat glasio je 2:2. Već smo pisali da je Neretvanac preko Mihaljevića u 19. minuti poveo s 1:0, Ajkunić je pogodio za 1:1 u 24, Juričić za 1:2 u 56., a B. Jelavić izjednačio na 2:2 u sudačkoj nadoknadi vremena.

S obzirom na želje jedne i druge momčadi da dođu do pobjede, na kraju su svi bili zadovoljni, Neretvanac jer je zaustavio nisku poraza, a Neretva nastavila niz bez poraza. Ne sjećamo se kada su na ljestvici neretvanski klubovi bili tako blizu.

Neretvanac je peti sa 17 bodova, Neretva na šestom mjestu ima ih 15, a Jadran LP koji je bio uvjerljiv protiv Hrvaca (4:0), nalazi se na sedmom mjestu s 14 bodova.

U Županijskoj ligi gorpopadni ONK Metković ne ispušta prvo mjesto, već samo potvrđuje svoje visoke domete, kvalitetu i zajedništvo. Pobjedom 0:3 na Grudi u srazu sa Sokolom, Metković je golovima Utovca, Ćužića i autogolom domaćina, slavio novi uspjeh i zadržao prvo mjesto. Čestitke prije svega igračima, ali ne treba zaboraviti predsjednika Ivicu Kaleba, trenera Darka Zeljića koji je donio novu svježinu u tom klubu, tajnika Marina Jelčića i sve njihove suradnike.

ŽNK Neretva s Osijekom se nije ni nadao pobjedi, a jedini cilj bio je usmjeren k dobroj igri, snažnom otporu i kvalitetnom čuvanju vlastite mreže. Iako ništa od toga nije ostvareno pa je Osijek slavio u Metkoviću s 8:0, nema mjesta crnim mislima ili pesimizmu. Djevojke koje igraju i stručni stožer dobro znaju gdje i kada mogu tražiti igru i nadigravanje, pa i nove bodove.

RUKOMET

Metković Mehanika, nasuprot nekim uopćenim prognozama grabi prema prvoj poziciji Prve rukometne lige. I trenutačno su prvi, ali se čeka nastup Dubrovnika ovoga tjedna, njihova pobjeda i povratak na prvo mjesto, ali samo do subote kad će u Metkoviću u derbiju Županije i Lige Metković Mehanika igrati s Dubrovnikom, u čijim redovima igra i njihov najbolji igrač, Metkovac Zvonimir Srna.

Darijan Bošković, Jure Kozina i ostali igrači prvoligaša iz Metkovića, sigurno će pronaći formule za nastavak uspješnog niza.

ŽRK Metković igrao je u Makarskoj, a Hoteli Makarska ostvarili su pobjedu 21:20 (12:7).

Metkovke su u nastavku izgarale na terenu, ali su promašile nekoliko zicera, što i nije čudno kad se zna da igraju djevojčice rođene 2003/2004. godine.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

NAJMANJI INTERES U NAŠOJ ŽUPANIJI

POTPUNI PORAZ Gotovo dvije trećine djelatnika osnovnih i srednjih škola ne želi se cijepiti protiv korone

Ministarstvo je dobilo podatke svih županija, izuzev Međimurske, gdje je cijepljenje nastavnika već provedeno

Objavljeno prije

Samo 36 posto djelatnika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj iskazalo je interes za cijepljenjem protiv covida, pokazuju najnoviji podaci koje je s terena prikupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na uzorku od 1228 škola, od njih ukupno 1365.

Ministarstvo je dobilo podatke svih županija, izuzev Međimurske, gdje je cijepljenje nastavnika već provedeno. U podatke je uključeno nastavno i nenastavno osoblje škola, piše Jutarnji list.

Od ukupno 70.565 djelatnika škola cjepivo želi primiti 25.389, odnosno svaki treći.

Najmanji interes za cijepljenje pokazuju prosvjetari u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje bi se cijepljenju odazvalo svega 17 posto djelatnika. S druge strane, najveći interes pokazali su djelatnici škola Koprivničko-križevačke županije, gdje cjepivo želi primiti njih 46 posto. Uz navedenu, u samo još tri županije interes je iznad 40 posto – Varaždinskoj (42,35 posto), Zagrebačkoj (41,36) i Gradu Zagrebu (40,65 posto). Nešto ispod 40 posto interesa pokazali su djelatnici škola Karlovačke županije (39) te Istarske i Osječko-baranjske (po 38 posto).

Tražili smo komentar Ministarstva na podatak po kojemu 64 posto nastavnika ne iskazuje interes za cijepljenjem. Stigao je sljedeći odgovor:

– Određeni dio odgojno-obrazovnih djelatnika se već cijepio, primjerice u Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj te Primorsko-goranskoj županiji. Također, od 1.11. pozitivno je bilo oko 12 posto prosvjetnih djelatnika,  a neki su i kronični bolesnici pa su cijepljeni i po toj kategoriji. Budući da određeni broj ustanova još nije dostavio podatke, očekujemo da će se taj broj svakako povećati. Osim toga, postoji mogućnost, da i oni prosvjetni radnici koju u ovom trenutku nisu iskazali interes za cijepljenje u doglednom vremenu promjene mišljenje te se prijave na cijepljenje, navode u Ministarstvu.

Interes djelatnika u školstvu za cijepljenje

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije