Ostanimo u kontaktu

PRVENSTVO DALMACIJE U KARATEU

Metkovski karataši osvojili dvije zlatne i dvije srebrene medalje

Objavljeno prije

Prvenstvo Dalmacije Split

Danas je u Splitu održano Prvenstvo Dalmacije u karateu za kadetske, juniorske i seniorske uzraste, na kojemu su sudjelovali Karate klub Metković s četiri natjecatelja i Karate klub Knez Domagoj s tri natjecatelja.

Anamarija Jakić prvakinja Dalmacije

Anamarija Jakić je, nastupivši za Karate klub Metković, postala prvakinja Dalmacije u kategoriji ml. seniorke-68 kg, dok je Bruno Jurković je u kategoriji juniori -61kg imao manje sreće. Naime, Bruno je u finalnoj borbi vodio sa 3:0 ali zbog četiri napravljena kaznena boda izgubio zlatnu medalju, a zbog prigovora i rigoroznog sudačkog pravilnika na karate natjecanjima suspendirana mu je i srebrena medalja. U kadetskom uzrastu još su nastupili Ivan Batinović i Antonela Perić, ali bez uspjeha iako su imali repasažne borbe za treće mjesto.

Vedran Ćupurdija zlatni junior

Karate klub Knez Domagoj prošao je vrlo uspješno, sva tri natjecatelja, predvođeni trenerom Mijom Volarevićem, su osvojili po medalju. Vedran Ćupurdija osvojio je zlatnu medalju u borbama u kategoriji juniori +76 kg, dok su po srebrenu osvojili Petar Jeramaz u kategoriji mlađi seniori -84 kg i Ante Bebić u kategoriji kadeti – 70 kg.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije