Ostanimo u kontaktu

U 2. KOLU NERETVA MORA U SLAVONSKI BROD

Metkovke odlučne u dobroj igri osvojiti makar bod

Objavljeno prije

Nakon briljantne pobjede u prvom kolu u susretu s Katarinom Zrinski na gostovanju od 0:4 i dva pogotka Veronike Terzić, te po jednog Šiljeg i Herceg, nogometašice Neretve ponovo će gostovati, ovom zgodom u Slavonskom Brodu gdje će se sastati s domaćom Viktorijom. Susreti te dvije ekipe oduvijek su imali određenu dozu napetosti pa i neizvjesnosti te se isto očekuje i u nedjelju. Utakmica počinje u 14 sati. Jasno je da Metkovkama nije nimalo lako u tjedan dana uputiti se na tako dalek put ali ih ne napušta nada da u Slavoniji mogu osvojiti makar jedan bod.

Taj optimizam temelji se na prikazanoj igru u Čakovcu, dobrom radu igračica i stručnog stožera na čelu s Antom Markotom, ali i zajedništvu kao i individulanim potencijalima Neretvinih igračica.

Sreća je što u redovima Neretve nema ozlijeđenih pa će nastupiti u najjačem sastavu.

Uz vrlo dobre Kešinu, Terzić, Herceg, Matić, Šiljeg , Dugandžić , tu su i mlađe snage koje su uvijek spremne uskočiti. Odmah nakon utakmice, Gabrijela Dugandžić mora na put za Zagreb gdje će se okupiti članice U-19 hrvatske reprezentacije.

Sigurno je da određenu prednost Viktorija ima zbog toga što igra na svom terenu. U njezinim redovima su Karla Kurkutović i Monika Čavić članice U-19 reprezentacije.

No, Metkovke vjeruju u svoje sposobnosti. Osvoje li bod to bi značilo da bi nakon dva gostovanja imale 4 boda, što bi bio veliki podstrek u nastavku prvenstva i prve utakmice na domaćem terenu.

Viktorija jest u Splitu od ekipe Splita izgubila s 18:0, ali to ne treba nikoga zavaravati, jer je Split nekoliko svjetlosnih godina udaljen od ostalih prvoligaških klubova, osim Osijeka.

ŽENSKI RUKOMET

Ilija Puljević Duka, pojačao stručni stožer ŽRK Metković

Objavljeno prije

Autor

Da sportska (rukometna) krv nije voda potvrdio je u petak navečer nekadašnji trener Mehanike i hrvatske reprezentacije, te još nekoliko klubova u inozemstvu, ali i sportski ambasador Hrvatske u nordijskim zemljama, Ilija Puljević Duka.

Iako nam je prije dvije-tri godine rekao da odlazi u sportsko-trenersku mirovinu, želja za transferom golemog rukometnog iskustva i sportskih uspjeha, bila je jača od blagodati sportske mirovine te se priključio stručnom stožeru ŽRK Metković, člana Druge lige.

On će uz već poznate trenere u klubu Jeru Alujevića i Antu Raiča, poučavati mlade rukometašice Metkovića, a kako će se točno zvati njegova uloga, odlučit će uprava.

Ilija Puljević Duka, ŽRK Metković

Puljević je u petak, prvo razgovarao, a potom na igralištu kod OŠ Stjepena Radića realizirao planirano gradivo s igračicama rođenim od 2002. do 2006. godine, i možemo vam reći da se „ni muha nije čula“. Tako je i izjavu za naš portal odgodio za neki drugi dan.

Predsjednik kluba Tomislav Komazin je bio konkretan:

– Nemao što tajiti, Puljević je pojačao naš stručni stožer i zbog toga mu hvala. Zar trebam naglašavati o kakvom se stručnjaku europskih razmjera radi. Naš teneljni cilj je da naša djeca žive sportski život, da vježbaju i uče, te da sutra kada završe osnovnu ili srednju školu nastave sa sportskim i svim drugim aktivnostima u nekoj drugoj sredini. Tim putem krenuli smo prije dvije godine, a rezultat nas ne zanima. Jedino nas zanima kvalitetan rad s našom djecom, a rezultati nam nisu primarni. Zbog pandemije nema turnira ni prijateljskih ogleda. Preostaje nam raditi prema projektima naših trenera i čekati otvaranje obnovljene sportske dvorane, – poručio je Komazin.

Zadovoljstvo dolaskom Ilije Puljevića u klub nije krio ni član uprave Siniša Bebić:

– Jedini ispravan put za naš klub je¸rad s mlađim uzrastima. Stoga nas veseli dolazak Ilije Puljevića koji u tom poslu ima golemo iskustvo, – rekao je Bebić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije