Ostanimo u kontaktu

NEKAD BILO SAD SE SPOMINJALO

Metković nije iskoristio komparativne prednosti za zimske pripreme nogometaša

Objavljeno prije

Šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća, pa i nešto kasnije, u Metkoviću su se u zimskom razdoblju pripremale brojne nogometne momčadi s područja bivše državne tvorevine. Spomenut ćemo samo FK Radnički iz Niša, FK Famos iz Hrasnice, Rudar iz Kaknja (dok je vratar bio Fahrija Dautbegović, kasnije vratar Dinama), sarajevski Željezničar s Josipom Bukalom i trenerom Milanom Ribarom, tuzlansku Slobodu s Đorđem Gerumom, Čelik iz Zenice čiji je vratar pokojni Uzeir Srna tada i ostao u NK Neretvi, zatim Rudar iz Prijedora, momčadi iz tadašnje Čehoslovačke i druge.

Neretva je tada imala lijepu prigodu odigravati prijateljske utakmice u kojima je jedne zgode pobijedila i beogradski Partizan, čak s 3:0 !

Jasno je da su ta vremena prošlost, međutim, treba se zapitati zbog čega grad na Neretvi s ipak mediteranskim klimatskim obilježjima nije iskoristio tradiciju i izgradio kakvu-takvu nogometnu infrastrukturu koja bi mogla zadovoljiti interese klubova s kontinenta.

Danas profesionalni i poluprofesinalni klubovi iz Hrvatske i Europe odlaze na pripreme u Tursku i na tom prostoru koriste postojeće uvjete za planirane aktivnosti. Padaju na pamet brojna obećanja doratnih općinskih čelnika, a potom i poratnih, da bi se u tom smislu nešto moglo napraviti. Tako su se spominjali postojeći sportski tereni u Metkoviću i okolici, smještajni kapaciteti u dolini Neretve i u Kleku, kao i kvalitetna ugostiteljska ponuda lokalnih ugostitelja, uključujući i smještajne kapacitete.

Da je metkovski lokalitet pogodan za velike sportske projekte potvrdili su veslači iz Hrvatske i drugih zemalja koji prije izazovnih europskih i svjetskih natjecanja prve faze priprema godinama obavljaju u Metkoviću.

S druge strane nogometni i drugi klubovi iz Metkovića u zimskom i u ljetnom razdoblju odlaze, makar na dva ili tri dana, na pripreme u Međugorje i druga susjedna mjesta. Možemo li nešto naučiti od drugih i zajedničkim snagama poduprijeti lokalne ugostitelje i druge pružatelje usluga u sportskom životu, pitanje koje za sada ostaje bez odgovora.

ŽENSKI NOGOMET

Curice već sa 6 godina mogu trenirat nogomet, pridružite se ŽNK Neretva

Objavljeno prije

Neretvine najmlađe nogometašice već 20 dana pripremaju se za svoje prvo natjecanje, Ligu početnica Dalmacije koja broji osam klubova, od Dubrovnika do Zadra.

Uz trenericu Mateu Suton uprava kluba na čelu sa gosp. Stankom Vidovićem pojačala je i stručni stožer najmlađe selekcije sa kondicionim trenerom Dujom Toljom.

Odlukom uprave kluba od jučer je spuštena i granica upisa sa 7 na 6 godina pa i one najmlađe curice kad krenu u školu mogu trenirat i igrat nogomet.

Treniranje u ŽNK Neretve je besplatno, članarine su od prošlog ljeta ukinute, stoga iz Kluba pozivaju sve curice da im se pridruže!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije