Ostanimo u kontaktu

PRVA RUKOMETNA LIGA

Metković Mehanika se iz Karlovca vraća bez bodova

Objavljeno prije

Rukometaši Metković Mehanike u krnjem su sastavu gostovali u Karlovcu gdje su od istoimenog domaćina izgubili s 28:24 (16:12).

Kažemo u krnjem sastavu jer nekoliko standardnih igrača nisu putovali u Karlovac, a nisu putovali i neki mlađi, iako se to od njih očekivalo. Inače, trener Romić mogao je računati na usluge samo 11 igrača.

Za Metković je bilo kobno prvo poluvrijeme kada su igrači nanizali nekoliko tehničkih pogrešaka što su domaćini itekako iskoristili te se napravili seriju 5:1, što Metkovci nisu mogli anulirati.

Međutim, trener Romić nam je rekao:

– Nemam što zamjeriti igračima koji su igrali jer su svi dali maksimalan doprinos na utakmici. Malo mi je žao što nisu putovali neki na koje ozbiljno računamo i kojima je ova utakmica bila važna za stjecanje iskustva. Posebno sam zadovoljan učinkom našeg kadeta Nedjeljka Jurkovića koji je odigrao pola sata u svojoj prvoj seniorskoj utakmici i zabio jedan gol. – poručio je iz Karlovca Filip Romić.

Toni Jakić postigao je šest golova za Metković, Buntić je bio strijelac pet puta dok je Marko Romić sakupio čak 14 obrana.

Sljedećega vikenda u posljednjoj utakmici prvenstva Metković Mehanika će ugostiti momčad Kozale.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije