Ostanimo u kontaktu

RUKOMETNI OSVRT

Metković Mehanika podsjetila na dane stare slave

Objavljeno prije

Prijatelji rukometa koji nisu nazočili subotnjem susretu rukometnih prvoligaša Metković Mehanike i Kozale imaju za čim žaliti. Oni koji su bili na licu mjesta otišli su zadovoljni, prepričavajući potom viđeno. A vidjeli su puno toga, prije svega kvalitetan i čvrst rukomet, dominaciju sastava trenera Romića, puno izvanrednih proigravanja i krasnih pogodaka, a nadasve silnu energiju i zajedništvo svih igrača trenera.

Kozala je bivala nekoliko puta neugodan takmac Metkoviću, a ovom prigodom stvari su došle na svoje.

Time je metkovski sastav pokazao da je kiks u prvom kolu protiv Buzeta bio splet nesretnih okolnosti koje se više neće ponavljati.

U novoj sezoni momčad Metković Mehanike izgleda moćnije, u igri se vide pomaci u fazi napada manje pogrešaka.

Osim toga, povratak iskusnih Matage i Ćužića, zatim povratak na teren Rudija Ilića i dolazak vratara Željka Kozine, angažiranost Koncula ili mladog Bezera, Marevića, Bartolovića i ostalih, jasno ukazuje kojim će smjerom ići klub.

Jer kad se vidi kakav odnos igrači imaju prema igri i koji im je cilj, mislimo da za Metković nema zime.

Tih 33:27 protiv Kozale pravi je dokaz da će i budući rezultati imati pozitivne konotacije, a nova potvrda kvalitete i odgovornosti mogla bi se dogoditi već u sljedećem kolu u susretu s bivšim premijer-ligašem Ribolom Kaštela.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije