Ostanimo u kontaktu

BICIKLIZAM

Metkovci uvjerljivi u Konavlima – Talajić prvi, Liković drugi

Objavljeno prije

BK Metković - Konavle

U nedjelju je u Konavlima održano peto izdanje rekreativne utrke Konavle 100 u organizaciji BK Konavle. Start i cilj utrke bio je na Grudi, a vozilo se magistralnom cestom od Grude kroz Ćilipe do Zvekovice potom cestom kroz Konavosko polje nazad do Grude. Utrka se vozila u 3 kategorije: SPORT, CLASIC i MTB. Unatoč lošem vremenu i kiši na startu utrke pristupilo je preko 80 natjecatelja.

Kategorija MTB vozila je jedan krug dužine 30 km, a u vremenskim neprilikama najbolje se snašao metkovac Dalibor Talajić (47:50) koji je odličnom vožnjom uvjerljivo osvojio prvo mjesto ispred klupskog kolege Alena Likovića (53:30). Treći je bio Stevan Lučić (53:33) iz Herceg Novog. Od članova BK Metković u ovoj kategoriji su još nastupili Luka Volarević-Luše (7), Marko Krvavac (9), Andreas Dominiković (12) i Matko Medak (19).
U konkurenciji žena najbolja je bila Boljana Krtalić članica BK Mostar ispred klupske kolegice Alme Okić i Željke Šarac članice Trek team Sarajevo.

Kategorija CLASIC vozila je dva kruga dužine 60 km a pobjedio je Pavle Pejić član biciklističkog kluba Džada ispred Siniše Štambuka i Tonija Zorića (BK Mostar), dok se u konkurenciji žena na najveću stepenicu postolja popela članica BK Mostar Mirela Babić Čućak ispred Ivane Vukadin (BK Livno) i Made Žeravica (BK Konavle).

Kategorija Sport vozila je tri kruga ukupne dužine 90 km, a uvjerljivo je pobjedio Dušan Rajović član BK Metalca iz Kraljeva ispred Muje Kurtovića (BK Bihać) i Tomislava Mijatovića (BK Marijan).

Opšitniju foto-galeriju pogledajte na stranicama Biciklističkog kluba Metković

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije