Ostanimo u kontaktu

MAKARSKA

Metkovci nastupili na III. Kup regati Veslačkog saveza Dalmacije

Objavljeno prije

U subotu, 15. svibnja, u Makarskoj je održana III. Kup regata Veslačkog saveza Dalmacije. Lagana kiša i valovi stvarali su probleme na regatnoj stazi koja je kasnije skraćena.

Medalje su osvojili:
– Toni Milan, 2. mjesto u kategoriji skif – juniori B;
– Marin Plećaš, 2. mjesto u kategoriji skif – juniori B;
– Roko Mijić, 2. mjesto u kategoriji skif – kadati KMB;
– Gabrijel Primorac / Luka Bebić, 3. mjesto u dvojcu na pariće – kadeti KMB;
– Matej i Gabrijel Šiljeg, 1. mjesto u dvojcu na pariće – kadeti KMB;
– Reina Bebić, 2. mjesto u kategoriji skif – kadetkinje KŽB;
– Lara Volarević, 3. mjesto u kategoriji skif – kadatkinje KŽB;
– Laura Mijić / Ema Bebić, 3. mjesto u dvojcu na pariće – kadetkinje KŽB;
– Andrea Bunoza / Maris Gluščević, 2. mjesto u dvojcu na pariće – kadetkinje KŽB;
– Marko Brozović / Josip Volarević / Frane Vugdelija / Frane Bebić i kormilar Krešimir Čuljak, 3. mjesto u četvercu na pariće – GIG – kadeti KMA;
– Antun Vugdelija , 3. mjesto u skifu – kadeti KMA;
– Nikola Mijić, 2. mjesto u skifu – kadeti KMA;
– Noa Bebić / Gabrijel Gluščević, 3. mjesto u dvojcu bez kormilara – juniori B;
– Marin Plećaš / Toni Milan, 2. mjesto u dvojcu na pariće – juniori B.

Na ovoj regati nastupilo je nekoliko posada iz škole veslanja, kojima je to ujedno bio i prvi nastup. Također, svi će oni ponovno nastupiti u subotu, 29. svibnja u Vrlici na I. Mini kupu Veslačkog saveza Dalmacije. Na ovoj regati ćemo nastupiti sa 22 posade.

Fotogaleriju pogledajte na mrežnim stranicama Veslačkog kluba Neretvanski gusar.

DRUGI KVALIFIKACIJSKI SUSRET ZA 3. HNL JUG

Nogometaši Metkovića priredili veliko, ugodno, iznenađenje za svoj navijače

Objavljeno prije

Autor

Foto: Fb ONK Metković

Da je bilo malo više sportske sreće ONK Metković bi za nekoliko dana igrao finale kvalifikacijskog ciklusa s GOŠK-om iz Kaštela za ulazak u 3.HNL jug.

Nažalost, Metkoviću i Metkovcima nije se posrećilo u nastojanju da prirede senzaciju, ali su kao bolja momčad u srazu s momčadi Zadra ipak zabilježili pobjedu u gostima, u zadarskim Stanovima, s 0:2.

Strijelci su bili Marko Manenica u 21.minuti za 0:1, i izvrsni Duje Medak u 75.minuti.

Od početka su igrači Metkovića zaigrali vrlo otvoreno i sigurno tako da su stvarali prigode i bili apsolutno bolji .I da ne bi netko pomislio da je Zadar igra u izmijenjenom sastavu, ne nije, jer su igrali svi osim Jurice Buljata !

Igrači Zadra kao da se uopće nisu snašli, nijemo su gledali razigrane igrače Metkovića kojima nisu mogli ništa. Možda su domaći bili sigurni u prolaz zbog pobjede u Metkoviću od 4:1, ali Metkovci su pokazali da znaju i mogu puno više.

Prvi dio utakmice mogao je slobodno završiti s najmanje  0:4 (u korist Metkovića) jer je Dragan Brečić jednom pogodio okvir vrata vratara Pinčića, a drugi put je njegov precizan udarac Pinčić osujetio. Ivan Šutalo je imao 3 „zicera“ u tom prvom  dijelu, ali golova nije bilo osim u 21.minuti kada je pogodio Manenica.

Koliko je Metković bio tvrd i opasan takmac svjedoči činjenica da je Zadar prvi pravi udarac prema Mariju Batinoviću uputio tek u 66.minuti.

Plod te i takve igre bio je i pogodak nogometnog genijalca Duje Medaka, ali se do kraja rezultat nije mijenjao. Gosti ne samo što su uspjeli iznenaditi Zadrane i pobijediti, već su se predstavili u najljepšem svijetlu u nogometnom smislu. U njihovim redovima nije bilo „slabe karike“ pa su i trener Plećaš i uprava i navijači ponosni na sve što su u Zadru i inače tijekom sezone pokazali i ostvarili.

I u Zadru je u gledalištu bilo 30-tak vjernih prijatelja ONK Metković.

Kako se radi o povijesnom događaju evo i sastava ONK Metković0: M.Batinović, Primorac, D.Batinović, Kežić, Plećaš, D. Brečić, Manenica, Medak, Jelčić, Šutalo.

Pričuve; Medić, Ćužić, Mioč, Ramić, R.Brečić, Ujdur i Borovac.

Trener : Tomislav Plećaš.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije