NOGOMET

Metkovac Sergej Jakirović trener novog prvoligaša HNK Gorice

Objavljeno 20. lipnja 2018. u kategorijama: News, Nogomet, Sport.

jakirovic-hnk-gorica - foto - vgdanas

Gorica je pronašla i predstavila stratega s kojim će krenuti u zanimljive i uzbudljive prvoligaške izazove! Igračka legenda domaćih prvoligaških travnjaka Sergej Jakirović nema previše trenerskog iskustva, u seniorskom nogometu radio je samostalno na klupi Sesveta tek proteklu sezonu i pred njim je svakodnevno dokazivanje kako može klub poput Gorice uspješno voditi među hrvatskom klupskom nogometnom elitom.

Ivan Prelec odveo je Goričane do naslova prvaka Druge HNL, ali je klub u neku ruku ‘ostavio na cjedilu’, prihvativši vrhunsku ponudu Deana Klafurića iz poljske Legije, neposredno pred početak priprema za nadolazeću povijesnu sezonu turopoljskog nogometa.

Sasvim je jasno kako Uprava kluba na čelu s predsjednikom Črnkom riskira s Jakirovićem, a svi navijači i simpatizeri Gorice mogu se samo nadati kako će se taj rizik isplatiti i kako će rezultat biti adekvatan klupskim željama i planovima.

– Uzbudljivo je vrijeme pred Goricom, uskoro krećemo s Prvom HNL! Nije sve počelo kako smo očekivali, jer tjedan dana prije početka priprema ostali smo bez trenera. Ali, takve stvari se događaju u nogometu. Bio nam je to prvi i neočekivani izazov i trebali smo pronaći novog trenera koji će nas povesti u ovu avanturu. Sretan sam što smo u ovom kratkom vremenu uspjeli pronaći Sergeja i što je već odradio prvi trening s ekipom – poručio je sportski direktor kluba, Litavac Mindaugas Nikoličius i dodao:

– Imali smo specifičnu situaciju i nisam želio dovoditi igrače prije nego potpišemo novog trenera. S Prelecom sam već dogovarao neka imena, ali sad ćemo vidjeti kako ćemo kompletirati kadar. U iduća dva tjedna ćemo predstaviti neka pojačanja, ali prijelazni rok traje do kraja kolovoza… –

Jakirović je na predstavljanju zračio optimizmom, što je za početak dobar pokazatelj njegovih ambicija u Velikoj Gorici.

– Hvala čelnicima što su mi ukazali čast voditi Goricu u prvoligaškoj avanturi. Zahvaljujem se predsjedniku Črnku, koji je čovjek s vizijom i koji već godinama diže klupsku razinu! Hvala direktoru Nikoličiusu, čovjeku s puno europskog iskustva, koji je radio u klubovima poput Žalgirisa i Heartsa. Znao sam da Gorica ima dobru infrastrukturu i uvjete, a moj dojam je još bolji sad kad sam stigao ovdje. Osjećam se slično kao i u svojim Sesvetama, često sam u Velikoj Gorici i gledao utakmice. Roster mi je poznat, znam te igrače iz Druge lige, igrali smo jedni protiv drugih, a sada sam dobio jedan pravi uvid u ekipu i nije slučajno što su bili prvaci. To su jako karakterni igrači, radišni i sretan sam što imam priliku raditi s njima. Nije mala stvar osvojiti Drugu HNL, to je po mojem mišljenju i teže nego ostati u društvu prvoligaša. Naravno, to će nam biti prvi cilj. Svi će željeti pobijediti Goricu, ali poznajem svoju prirodu, uvijek sam optimističan i svima će biti teško osvojiti bodove protiv nas. To mogu obećati! – Uz pravi rad i pojačanja, što je jasno, mislim kako ćemo biti ‘tvrd orah’ za sve prvoligaše! – rekao je Jakirević.

Tekst/Foto: Damir Žbulj / vgdanas

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari