OSMINA FINALA RUKOMETNOG KUPA

Metalac na putu među osam najboljih

Nakon dugogodišnjeg izbivanja Metkovci se vraćaju na rukometnu scenu. Među 16 sudionika završnice Kupa mjesto je našao i RK Metković 1963.

Objavljeno 5. veljače 2014. u kategorijama: News, Rukomet, Sport.

OSMINA_KUPA

Nakon dugogodišnjeg izbivanja Metkovci se vraćaju na rukometnu scenu. Među 16 sudionika završnice Kupa mjesto je našao i RK Metković 1963. Iako Rukometni klub Metković 1963 nije pravni nasljednik RK Metkovića, dvostrukog osvajača Hrvatskog Kupa, možemo zato reći da je istinski nasljednik metkovskog rukometa.

Put među 16 najboljih izborili su izbacivši redom RKHM Dubrovnik, RK Kamičak i RK Hrvatski Dragovoljac. Za prolaz u četvrtzavršnicu snage će odmjeriti s RK Metalac, trenutačno treće momčadi iz 2. HRL Zapad. Realno gledajući u društvu vodećih premijerligaša i prvoligaša, Metković je izvukao najlakšeg mogućeg protivnika. Ipak u ovakvim natjecanjima iznenađenja su itekako moguća.

Dugo godina Metković nije bio na mapi hrvatskog rukometa, no promjena administracije kluba probudila je dašak onog slavnog Metkovića. Metković ima bogatu povijest, tradiciju, djecu, trenere, dvorane, zvijezde s najsjajnijim odličjima koji moraju biti uzor mlađim generacijama, te ljude koji su voljni raditi. Sve su to preduvjeti na kojima bi svi u Hrvatskoj trebali biti zavidni. Može li RK Metković 1963 postaviti zdrave temelje i hoćemo li ih vidjeti za koju godinu opet u ždrijebu EHF-a teško je i nezahvalno prognozirati. Još koja godina trebat će proći da stvari dobiju boju, a rutina težinu, no jedno je sigurno – Kad se male ruke slože, sve se može.

Luka Gustin

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari