Ostanimo u kontaktu

RUKOMET

Mate Volarević u talijanskoj rukometnoj reprezentaciji

Objavljeno prije

Stranica vidonjac.com objavila je divnu vijest da je Mate Volarević dobio poziv za igru u talijanskoj rukometnoj reprezentaciji. Vijest sa stranice prenosimo u cijelosti:

U jednom od najljepših gradova u Italiji (Trstu) ove godine igralo se rukometo natjecanje “Coppa Italija” koje se igra na sistem četvrtfinala, polufinala i finala. SSV Bozen u kojem igra naš sumještanin Mate Volarević iz Pruda u četvrtfinalu su pobjedili Ssv Brixen, u polufinalu velikog rivala ekipu “Conversano” te u finalnoj utakmici ekipu “Presano” od kojih su prije godinu dana bili poraženi u finalu. Između svega treba izdvojti da su tom uspjehu pridonijeli naši hrvati Dean Turković koji je proglašen MVP turnira i Mario Sporčić, dok je desna ruka svojoj ekipi SSV Bozen bio naš Mate Volarević koji je nakon 3 dana i 3 utakmice imao 49.5% obrana što je u rukometu pomalo nemoguće.

Jučer, 20. ožujka stigla je još jedna lijepa vijest: naš Mate Volarević dobio je poziv od talijanske reprezetacije i pridružit će im se na okupljanju 4.travnja gdje imaju pripreme 10 dana i nakon toga igraju kvalifikacije za europsko prvenstvo 2020.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije