Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB METKOVIĆ

Mate Nikolić Pinc, dugogodišnji trener i predsjednik ŽRK Metković podnio neopozivu ostavku

Objavljeno prije

Mate Nikolić Pinc, dugogodišnji trener i predsjednik Ženskog rukometnog kluba Metković u utorak, 13. ožujka, podnio je neopozivu ostavku.

Kao razlog svog odlaska Nikolić navodi potrošenost u borbi za bolji status Kluba u društvu, kao Predsjednik i član UO Sportske zajednice grada Metkovića, i narušeno zdravlje te žali što nije uspio u borbi kada je u pitanju diskriminacija i neravnopravnost spolova u sportu.

Povodom ostavke njihovog dugogodišnjeg predsjednika iz ŽRK Metković su priopćili:

Nažalost, naš dugogodišnji predsjednik i rukometni djelatnik, večeras je podnio neopozivu ostavku.
I nakon sinoćnjeg dužeg sastanka u klubu, nakon što ju je ranije najavljivao, ostao je pri svojoj odluci i podnio ostavku.

Želimo mu dobro zdravlje, a na ljudima u klubu i onima vezanima uz klub, ostaje težak zadatak izostanak g.Nikolića, nadoknaditi, opstati i napredovati.

Hvala predsjedniče na svemu učinjenom za ŽRK Metković i ženski rukomet općenito.

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Neretvanski đir – jedinstvena sportska manifestacija i dokaz da je dolina Neretve idealna ciklo-destinacija

Objavljeno prije

Biciklistički klub Metković 29. i 30. 06. 2019.g u Metkoviću organizira sportsku manifestaciju naziva Neretvanski đir. Ovaj dvodnevni događaj sastoji se od dvije biciklističke utrke, te izleta neretvanskim lađama. Subota je rezervirana za MTB utrku u disciplini eliminator XCE „Metković 2019“ koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske, dok je u nedjelju na rasporedu UCI class 2 međunarodna MTB utrka XCO „Predolac“ koja se boduje za XCO kup Hrvatske. Između ove dvije utrke za sve goste, natjecatelje i njihovu pratnju bit će organiziran izlet neretvanskom lađom, te biciklijada kojom bi se povezale znamenitosti grada Metkovića. Ovaj jedinstveni događaj na području južne Dalmacije je spoj rekreativnog i natjecateljskog biciklizma, kojim se želi promovirati grad Metković i cijelu dolinu Neretve kao idealnu ciklo-destinaciju.

Što se tiče samih utrka kategorija eliminator je relativno nova kategorija u brdskom biciklizmu i vozi se na način da biciklisti startaju u skupinama po 4 , a 2 najbolja prolaze u daljnji krug natjecanja gdje se opet formiraju skupine od 4 natjecatelja. U Metkoviću će staza prolaziti kroz staru jezgru grada sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava kako bi što više građana moglo prisustvovati ovom događaju.
MTB XCO Kup je ligaško natjecanje koje čini nekolicina utrka koje se boduju i čiji se bodovi zbrajaju nakon svake utrke, te se u zadnjoj utrci proglašavaju i ukupni pobjednici. XCO ili cross country olimpic je jedna od disciplina brdskog biciklizma, a podrazumijeva kružnu stazu koja se sastoji od mješavine grubih šumskih putova i singletrackova (također poznat kao dubletrack ovisno o širini), zemlje, hupsera, korijena drveća, dropova (kratki strmi spust), stalnih promjena ritma. Kružna staza za utrku XCO „Predolac“ raditž će se na već postojećim stazama i singlovima na području brda Predolac, te Šibanica.

Neretvanski đir je organiziran uz pomoć Grada Metkovića, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Športske zajednice grada Metkovića i Turističke zajednice grada Metkovića.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije