UDRUGA LAĐARA NERETVE

Marušić: Udruzi je potreban jedan sposoban operativac

Danas je održana Izvještajna Skupština Udruge lađara Neretve na kojoj su usvojeni izvještaji o radu i financijama za proteklu godinu.

Objavljeno 5. siječnja 2014. u kategorijama: Metković, News, Sport.

DSC_0101

U Zgradi političkih stranaka danas je održana Izvještajna skupština Udruge lađara Neretve. Na Skupštini su jednoglasno usvojeni Izvještaj o radu Udruge za proteklu godinu, Financijsko izvješće za isti period i Izvješće Nadzornog odbora.

Čitajući Izvještaj o radu Udruge za 2013. godinu, aktualni predsjednik Udruge, Marko Marušić, istakao je kako višegodišnjim iskustvom u vođenju Udruge ima potrebu još jednom naglasiti da je Udruzi potreban jedan sposoban operativac, kao što to imaju slične organizacije, te dodao “mišljenja sam da bi trebalo pokrenuti postupak o zapošljavanju jedne takve osobe. Svakodnevne obveze koje godinama obavljam za Udrugu, sate i sate pa i dane ostavljene za Udrugu, uz sve svoje poslovne i obiteljske obaveze, jednostavno više ne mogu a niti želim obavljati. Stoga Vas pozivam da u narednom periodu do Izborne Skupštine razmislite o ovom prijedlogu“, kazao je Marušić te naglasio “ovo ne govorim radi sebe jer ja se sigurno neću kandidirati za to mjesto“.

U daljnjem obraćanju Marušić je kazao kako je unatoč kriznim vremenima i pored znatno manje financijske potpore Udruga i ove godine odradila nekoliko već tradicionalnih zbivanja poput sajmova, međunarodnih utrka i lađarskih natjecanja koja prethode Maratonu, te završio kako smatra da je Uprava radila uspješno, i kako se na iskustvu iz proteklih godina radilo na poboljšanju organizacije samog Maratona.

DSC_0106 DSC_0108

Nakon prikazanog Financijskog izvješća Nadzorni odbor donio je zaključak kako Udruga nije zabilježila gubitke u 2013. godini i da je financijsko stanje i poslovanje Udruge u toj istoj stabilno.

Pred kraj Skupštine Marušić je iznio podatak kako se na Natječaj za predsjednika Udruge, koji je trajao 59 dana, u zakonskom roku nije javila niti jedna osoba.

DSC_0114 DSC_0116

Razilaženja i nesuglasice oko točno definiranih odluka ne smije biti, a one upravo nastaju zbog izostanka skupštinara, odnosno čelnika određenih temeljnih udruga na zasjedanju Skupštine, te su se na kraju svi složili da upravo ti su oni koji prave najveću galamu, a prisustvuju samo Izbornim skupštinama.

DSC_0102 DSC_0103

Na kraju zasjedanja usvojen je i datum održavanja Izborne skupštine koja će se održati 2. veljače 2014. godine.

Više o izvještajima čitajte na stranici Udruge lađara Neretve.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari