Ostanimo u kontaktu

PRVO MJESTO U JUŽNOJ SKUPINI

Markica Dodig mlade boćare županije doveo do završnice boćarskog prvenstva u Rijeci

Objavljeno prije

Mladi boćari Dubrovačko-neretvanske županije

Završnica Boćarskog prvenstva Hrvatske za juniore održat će se od  4. do 5. travnja u Rijeci, a među osam sastava koji su izborili put na završnicu nalazi se i sastav Dubrovačko-neretvanske županije čiji je voditelj i trener Metkovac Markica Dodig, a kojemu asistira Luka Hendić.

Mladi boćari naše županije osvojili su prvo mjesto u Južnoj skupini Prve juniorske boćarske lige Hrvatske i s tim kapitalom stekli su pravo sudjelovanja u završnici u Rijeci.

Prije odlaska u Rijeku mladi boćari su pod stručnim nadzorom Dodiga i  Hendića neko vrijeme vježbali u Metkoviću. Te je pripeme voditelj Markica Dodig ocijenio uspješnima.

-Na okupljanju i na pripremama u Metkoviću bilo je 12 igrača iz svih županijskih klubova. Samtram da su selekcija i pripreme obavljeni više nego uspješno pa u Rijeku odlazimo s neskrivenim  optimizmom i željom da osvojimo prvenstvo Hrvatske. To bi po mom mišljenju bio novi impuls u animiranju mladih za bavljenje boćanjem, a potom i za nove uspjehe seniorskih ekipa – kazao nam je Dodig.

Pero Jakić

BK METKOVIĆ UKNJIŽIO JOŠ JEDNU POBJEDU

Boćari ispunili obećanja, na zimski odmor s devet bodova

Objavljeno prije

Boćarski klub Metković

U subotu je u Boćarskom domu u Metkoviću odigrana utakmica između BK Metković i Dugopolja, a radilo se o odgođenom susretu iz prvoga kola. Metkovci su bili daleko bolji te su s 18:8 pobijedili goste. Svi igrači pružili su na završetku natjecanja u ovoj godini (jesenski dio prvenstva nastavit će se 19.siječnja), svoj maksimum, izgarali su za svaki poen i na kraju stigli do tri nova boda. Sada ih imaju ukupno devet, i nalaze se na petom mjestu na ljestvici 1.HBL.

U prvim igrama rezultat je bio 5:3 za Metković, a potom su ostvarene pobjede u svim disciplinama, osim u jednom preciznom i jednom krugu, dok je jedna ‘guma’ završila neodlučeno.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

BOĆARI OČEKUJU POBJEDU

Pobijede li Dugopoljce boćari Metkovića mogu na miran zimski odmor

Objavljeno prije

Bocarski-klub-Metkovic-(7)

Za prvoligaške boćarske klubove završio je prvi dio sezone, osim za BK Metković koji će u danas, 15. prosinca odigrati odgođenu utakmicu s ekipom Sokol Orbica iz Dugopolja, na svom terenu.

Na ljestvici Prve lige prva Pula i drugi Zrinjevac imaju po 15 bodova. Metković je sedmi jer je imao dvije pobjede i tri poraza, a upisao je 6 bodova. Dugopoljci koji su prošle sezone osvojili drugo mjesto nalaze se na šestom mjestu sa sedam bodova.

Pobijede li ih Metkovci, tada bi oni mogli prije zimske stanke dočekati Božić na petom mjestu.

Iskusni boćar Ivica Krstičević – Krle rekao nam je:

– Bit će to tvrda i neizvjesna utakmica s ekipom iz Dugopolja, ali osobno se nadam da možemo biti pobjednici. Iskusna je to ekipa, ali i mi imamo svoje adute i ponajviše želju da se nađemo u gornjem dijelu tablice. Imali smo neke poraze koje nismo očekivali pa smo iz svega toga izvukli određene pouke. Naša ekipa ima znanja, mladi su se odlično uklopili, a mi stariji dajemo svoj doprinos. Držim da možemo samo napredovati i u nastavku jesenskog dijela prvenstva u siječnju ostvariti većinu naših ciljeva, – rekao je Krle.

Susret BK Metković – Sokol Orbica Dugopolje prijatelji boćanja mogu pogledati danas s početkom u 15 sati u Boćarskom domu u Metkoviću.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

Najčitanije