Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

NAKON BOLNOG PORAZA NERETVA GOSTUJE U VODICAMA

Marenzi: Situacija je vrlo ozbiljna i složena, moramo se više angažirati i razmišljati pozitivno u ovim trenucima

Objavljeno prije

Momčad Neretve u subotu je doslovno razočarala sve svoje prijatelje, ali i brojne prijatelje nogometa u dolini Neretve. Poraz , 0:6 od Sloge iz Mravinaca doista nitko nije očekivao, ili možda nitko nije očekivao tako visok poraz.

Neretva nije djelovala kako je trebala s obzirom na položaj na ljestvici, dok su gosti iz osam udaraca polučili šest pogodaka.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Što je tu je, život ide dalje, a vremena za dublje analize vjerojatno će biti.

Nakon ”crne subote” razgovarali su trener i igrači kako bi se manjkavosti ispravile i kako bi se pogledi usmjerili prema novom važnom događaju, utakmici s Vodicama u srijedu u Vodicama.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Uoči puta , trener Neretve Armando Marenzi:

– Jasno je da smo razočarani porazom od Sloge, jasno je i to da smo sami krivi jer nismo djelovali kako je trebalo djelovati. Osjetio sam ranije određena poboljšanja u igri naše momčadi, a onda se dogodi subota i težak poraz. Situacija je vrlo ozbiljna i složena, moramo se više angažirati i razmišljati pozitivno u ovim trenucima. U 14 dana odigrat ćemo šest utakmica što je previše i za profesionalce, ali ni to nam ne smije biti prepreka da u Vodicama igramo na pobjedu, ili makar neodlučeno. Kad čovjek padne, najvažnije je da zna, hoće i može ustati. Tako vam je i s nogometašima. Uvjeren sam da će naši igrači u Vodicama pokazati daleko više nego u susretu sa Slogom, – poručio je Marenzi.

Neretva je, podsjetimo, na 13.poziciji s 28 bodova iz 23 utakmice dok se Vodice nalaze na 16.mjestu s 27 bodova. Inače, Neretva od posljednjeg BŠK Zmaja ima samo pet bodova više.

Vodeći je Jadran LP (46), drugi je Neretvanac (41), a treće su Hrvace s 39 bodova. To i jesu kandidati za prvaka. Jadran mora na noge Uskoku, a Neretvanac na Podvornici OSK-a.

Raspored utakmica:

  • Neretvanac-OSK
  • Urania-Split
  • GOŠK-Kamen
  • Uskok-Jadran Lp
  • Zmaj (B)-Zmaj (M)
  • Vodice-Neretva
  • Sloga-Zagora, i Hrvatski vitez-Primorac (B).

ROKO TOLIĆ 740/300px

NAKNADE NA VRHUNSKOJ RAZINI

I u malim sredinama treneri su zaslužni za odgoj mladih sportaša

Objavljeno prije

Autor

Ante Kostelić -Gips, Ratko Rudić, Lino Červar i brojni hrvatski vrhunski treneri nakon odlaska u zasluženu mirovinu javnosti su obznanili svoje nezadovoljstvo ne zbog iznosa redovnih mirovina već zbog posebnih naknada za ostvarene vrhunske i na svjetskoj razini postignute rezultate s reprezentacijama Hrvatske u momčadskim ili individualnim sportovima.

Ističu da su izmjene i dopune odgovarajućih zakona davno inicirane, ali nisu dovršene pa se nadaju da će se i to jednom dogoditi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Mnogi od vrhunskih trenera radili su i izvan Hrvatske pa su iznosi njihovih mirovina zavisni i od radnog staža ostvarenog u drugim državama. Naši vrhunski treneri  ovih dana iskazuju nezadovoljstvo ostvarenim naknadama za vrhunske rezultate u Hrvatskoj i uspoređuju visine tih naknada s onima u drugim zemljama.

Doduše , oni uzimaju u obzir činjenicu da su primanja i mirovine  u Hrvatskoj pa i nagrade za sportska postignuća značajno manje nego u svijetu, prije svega zbog ekonomske snage našega društva i relevantnih statističkih pokazatelja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Treba znati da treneri (kao i igrači) potpisuju ugovore prilikom preuzimanja reprezentacija ili prilikom odlaska u neki klub ili reprezentaciju izvan Hrvatske.

Međutim, istina je da u malim, a po sportskim ostvarenjima velikim sredinama rade ili su radili brojni treneri stvarajući ne samo igrače za ligaška natjecanja već i reprezentativce koji su kasnije doprinosili sportskim rezultatima nacionalne vrste, u raznim sportskim granama.

Misli li itko i na njih, razmišlja li se o tomu koliko su i oni zaslužni u odgoju mladih sportaša koji su kasnije postajali reprezentativci ?

U malom Metkoviću u proteklim desetljećima mnoštvo bivših sportaša stekli su trenerske kvalifikacije kako bi radili u klubovima i ne samo u dolini Neretve. Neki su postali i trenerima reprezentacija. Ante Prce, Stipe Ilić, Bariša Majić, Stipe Nikolić, Jozo Veraja, Ekrem Jakirović, Davor Mijioč, Jozo Bebić i da dalje nabrajamo, ostavili su neizbrisiv trag u odgoju igrača . U rukometu se i danas divimo postignućima Luke, Pere, i Miše Veraje, Zdravka Vučičevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana, Ivana Šprlje, Nikše Kaleba, Dragana Majića,  Dragana Jerkovića  i svih ostalih, kako kod kuće tako  i u svijetu.

Mislimo da su oni kao i njihove kolege iz Zadra, Splita, Bjelovara ili Đakova, itekako zaslužni za razvoj mladih igrača i rezultate koje su postigli s odraslima. Stoga bi sportske asocijacije u Hrvatskoj uključujući i HOO, konačno trebale donijeti i usvojiti jasnu platformu za nagrađivanje trenera i vrhunskih sportaša.

Prema zaslugama, rekli bismo !

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije