Ostanimo u kontaktu

17. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA ŽUPANIJE

Mališani iz Metkovića podigli pobjednički pokal

Objavljeno prije

Dječji vrtić Metković, Olimpijada dječjih vrtića

Stigli su sa svih strana u Blato. Bilo ih je ukupno trinaest. Više od 400 mališana ‘okupiralo’ je travnjak Blatskog športskog kluba Zmaj te sudjelovalo na 17. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića Dubrovačko neretvanske županije.

Natjecali su se mališani, kao i proteklih šesnaest izdanja, u četiri atletske discipline te u malom nogometu. Na kraju su vrijedni organizatori na čelu sa Zajednicom športa Dubrovačko neretvanske županije zbrojili sva dostignuća te proglasili najbolje, a najbolji je, ne prvi put – Dječji vrtić Metković. Skupio je 22 boda, bod više od Župe dubrovačke. Treće mjesto u ukupnom poretku podijelili su s po 19 bodova Pčelica i Ploče…

Održana je i utrka teta. Trofej Fair play je pripao Blatu, domaćinu natjecanja, a iduće godine će 18. izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića Dubrovačko neretvanske županije ugostiti vrtić Ston na obnovljenom igralištu SOŠK-a na Batali.

Piše: Tonči Vlašić / Foto: Željko Tutnjević/ Izvor: Dubrovački Vjesnik

POSLJEDNJI SINGL S ALBUMA 'ILUZIJA'

Friško slomljena srca NoA je napisao pjesmu ”Pusti me da sanjam”, a sad je snimljen i spot u kojem se pojavljuje atraktivna Metkovka

Objavljeno prije

Naš Neretvanin Elvis Sršen NoA ‘izbacio’ je spot za posljednji singl s albuma ‘Iluzija‘, kako i sam kaže, za specifičnu priču ‘Pusti me da sanjam‘.

– Pjesma „Pusti me da sanjam“ nastala je toliko davno da se i ne sjećam kad točno, možda čak još davne 1999. godine. Iako sam tekst i melodiju ispalio praktički u dahu, pjesma je od prve demo snimke do danas doživjela  nekoliko aranžmanskih transformacija. Sjećam se da sam stopirao odnekud nazad doma, bez kune u džepu, friško slomljena srca i pjesma je samo iscurila iz mene. S aranžmanom sam se borio malo duže jer sam želio da zazvuči savršeno. Uslijedilo je sto životnih promjena, različitih puteva, novih bendova i projekata i pjesma je ostala u ladici.

Nakon nekog vremena pokrenuo sam svoju autorsku priču i uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i vrhunskog bubnjara i glazbenika Jana Ivelića, oformio band FUNKBLASTERS s kojim sam između ostalih pjesama snimio napokon i finalnu verziju “Pusti me da sanjam”. Namjerno sam je ostavio kao zadnji singl s albuma jer smatram da ne zaslužuje tretman “prvih mačića”. Ovako će, nadam se, lakše doći do slušatelja, ali i imati veću medijsku pozornost, tvrdi NoA te dodaje da na pjesmi osim njega sviraju još bubnjar Jan Ivelić, basist Ante Jurinović, gitarist Al Duke i Petra Pecotić na pratećim vokalima.

Spot je režirao Josip Boban, a snimljen je u napuštenom dječjem odmaralištu-lječilištu u Krvavici pokraj Makarske, a u njemu se pojavljuje i atraktivna Metkovka.

– Izgleda da ne mogu bez prirodnih ljepota svog kraja tako da je ovo sad već četvrta  glumica iz Metkovića. Ovaj put je to mlada i atraktivna, ali i nadasve talentirana magistrica komunikologije Paula Volarević koja dolazi iz glazbene obitelji. Kćer je klavijaturista Zlatka Volarevića Dilajle koji je svirao sa Crvenom Jabukom i Đavolima. U spotu su još i sadašnji članovi banda Ivica Bilić Ika, Kristijan Kordiš i Antea Žure, – rekao je NoA.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije