Ostanimo u kontaktu

MINI RUKOMET

Mali Metkovci prvi u Bijeljini

Objavljeno prije

Foto - RK Bijeljina - Facebook

U nedjelju, 5. kolovoza veličanstveno je proslavljen Dan pobjede i obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja.

Međutim, bilježimo još jedan povijesni, ali sportski događaj toga nadnevka jer je prvi put ujedinjeni rukometni klub iz Metkovića nastupio pod novim imenom Metković Mehanika i odmah osvojio prvo mjesto. Riječ je o rukometnom turniru Bijeljina Kup 2018., u trajanju od 15 dana a na kojemu su nastupile 33 ekipe u mini rukometu i rukometni seniorski sastavi.

Na turniru u nedjelju 10 dječaka rođenih 2009. godine, članova RK Metković Mehanika koje vodi trener Slavko Ujdur osvojili su prvo mjesto na dijelu turnira na kojemu je nastupilo sedam ekipa. Uz to, za najboljeg igrača turnira proglašen je Mihovil Vidović. Trener Ujdur nije krio zadovoljstvo prikazanom igrom i zalaganjem dječaka koje poučava i koji će nakon pobjedničkog pokala nastaviti svoj ljetni odmor.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Foto: RK Bijeljina /Facebook

MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU

Udruga ‘Prijatelj’ dobila priznanje za jedan od najkvalitetnijih programa financiran iz javnih izvora

Objavljeno prije

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je odabralo dva najkvalitetnija programa/projekta financirana u 2017. godini sredstvima Ministarstva, a to su Udruga ‘Prijatelj’ i Udruga ‘Agape’ iz Omiša.

Udruga ‘Prijatelj’ je ovo vrijedno priznanje osvojila svojim programom „Prevencija institucionalizacije djece i mladih, te edukacijsko rehabilitacijske aktivnosti za mlađe osobe s invaliditetom“, koji spada u natječaj „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje 2017. do 2020. godine“.

Iz Udruge ‘Prijatelj’ kažu kako ne mogu opisati osjećaje i značaj ovoga priznanja, te ističu kako ‘Iza ovog programa stoji dvanaest godina uspješne provedbe. Pored programa OSOBNE ASISTENCIJE i SPOMEN DANA NA VUKOVAR ovo je temelj onoga što danas jesu udruga “PRIJATELJ“, socijalna zadruga “PRIJATELJICA” i zaklada “NERETVANSKO SRCE“. Hvala svim korisnicima u ovom programu, a bilo ih je stotinjak. Hvala edukatorima, administratorima, terapeutima i projektantima.’

Također posebnu zahvalnost iskazuju predlagateljima u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji su prepoznali rad Udruge i gospođi Nadi Murganić, ministrici koja je uvažila prijedlog svojih djelatnica.

UOSI Prijatelj

Nastavi čitati

Najčitanije