Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

USPJEH NERETVANA U SPLITU

Lukrecija Krističević, Stipe Pijević i Emil Tomašević odlični na utrci Glow Run Split

Objavljeno prije

Foto: Studio Gabrić / Run Croatia / Facebook

Foto: Studio Gabrić / Run Croatia / Facebook

U Splitu se u nedjelju, u organizaciji Run Croatie i Triatlon kluba Splitodržala treća utrka Glow Run Split na kojoj su neretvani postigli odličan uspjeh.

Lukrecija Krističević, članica RK Jerkovac, stazu dugu 5 kilometara pretrčala je za 20 minuta i 36 sekundi te je, među natjecateljicama iz 17 zemalja, prva stigla na cilj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U muškoj konkurenciji drugi je bio Stipe Pijević koji je stazu pretrčao za 18 minuta (3 sekunde sporiji od prvoplasiranog Roberta Allana Morharda), a treći je, s 18 minuta i 8 sekundi, bio Emil Tomašević. Pijević i Tomašević su obojica na natjecanje bili prijavljeni kao članovi Udruge lađara Stablina.

FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Novi termin za podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća je 7. prosinca, priprema prijava već od 30.11.

Objavljeno prije

Na stranicama Fonda objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300, osigurano je čak 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijave biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći na stranici Fonda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije