Ostanimo u kontaktu

USPJEH NERETVANA U SPLITU

Lukrecija Krističević, Stipe Pijević i Emil Tomašević odlični na utrci Glow Run Split

Objavljeno prije

Foto: Studio Gabrić / Run Croatia / Facebook

Foto: Studio Gabrić / Run Croatia / Facebook

U Splitu se u nedjelju, u organizaciji Run Croatie i Triatlon kluba Splitodržala treća utrka Glow Run Split na kojoj su neretvani postigli odličan uspjeh.

Lukrecija Krističević, članica RK Jerkovac, stazu dugu 5 kilometara pretrčala je za 20 minuta i 36 sekundi te je, među natjecateljicama iz 17 zemalja, prva stigla na cilj.

U muškoj konkurenciji drugi je bio Stipe Pijević koji je stazu pretrčao za 18 minuta (3 sekunde sporiji od prvoplasiranog Roberta Allana Morharda), a treći je, s 18 minuta i 8 sekundi, bio Emil Tomašević. Pijević i Tomašević su obojica na natjecanje bili prijavljeni kao članovi Udruge lađara Stablina.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskojžupaniji u posljednja 24 sata zabilježena su 62 nova slučajeva zaraze koronavirusom (14 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke,  pet iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 29 muških i 33 ženske osobe, a 42 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je 587 aktivnih slučajeva od čega na području od Stona do Konavala njih 527 (Dubrovnik 229, Konavle 209, Župa dubrovačka 72, Ston pet, Dubrovačko Primorje 12).

Izliječene su 33 osobe: 16 iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, tri iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke, po jedna iz Lumbarde i Orebića te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 319 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 44 541 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 43 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1523 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 394 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije