Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Luciji Utovac i Duji Mihaljeviću zlato, još 2 srebra i 2 bronce s Grand prixa Montenegro

Objavljeno prije

Na izrazito jakom međunarodnom klupskom turniru Grand Prix Montenegro, na kojem je nastupilo 49 klubova iz 10 država sa 722 natjecatelja, Karate klub Metković nastupio je sa 7 natjecatelja u 8 kategorija.

Medalje su osvojili:

DUJE MIHALJEVIĆ zlato U 14 -55 kg

LUCIJA UTOVAC, zlato kadetkinje +54 kg

FALAK VINKO, srebro juniori -68 kg

EMA VIDOVIĆ, srebro juniorke -59 kg

LINA ŠUTIĆ, bronca juniorke + 59 kg

DUJE MIHALJEVIĆ, U 14 – 50 kg

Nastupili su još Petar Borovac, juniori -76 i Bruno Šutić, kadet – 57, ovaj put su ostali bez medalje. Borovac se plasirao nakon izgubljenog repasaža za broncu na 5. mjesto, a Šutić na 7.

Karate klub Metković sa svojim ekipom kadeta i juniora prije državnog prvenstva u Rijeci, 16/17.11.2019 nastupit će još na dva kontrolna turnira u Mostaru i Pločama, koji tradicionalno imaju mnogo natjecatelja.

USPJEŠNI NERETVANSKI KLUBOVI

Na kraju jesni ONK Metković četvrti, Kominjani na čelu s Nevenom Majićem treći

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši koji igraju u klubovima prve županijske lige završili su prošle nedjelje sa svojim nastupima. Trenutačno su na odmoru, a lopta će s centra krenuti tek u ožujku sljedeće godine.

Neretvanski predstavnici postigli su solidne rezultate i spremili dobru zalihu bodova. Najbolje plasirani klub je Gusar iz Komina na trećem mjestu s 20 bodova koliko ima i ONK Metković na četvrtom ali sa slabijom gol-razlikom.

Kominjani su poprilično izmijenili momčad a došao je i novi trener Neven Majić. Upisali su šest pobjeda i tri poraza, dok su dvaput ostvarili nedlučen ishod.

Posebno su se iskazali strijelci Frane Jerković (došao iz Neretve) i Drago Jelavić koji je igrao u ONK Metković.

ONK Metković je vrlo dobro započeo sezonu, nizao je pobjede i dugo nije znao za poraz. Očito je da su Metkovci tijekom ljeta i pod vodstvom novog trenera Tomislava Plećaša radili vrlo kvalitetno. Trener je imao na rasploganju i do 25 igrača, ali samo do sredine prve prvenstvene dionice.

Nekoliko igrača nisu mogli redovito trenirati pa ni igrati zbog poslovnih obveza, bilo je i ozljeda žutih kartona.

Međutim, ni nešto slabiji rezultati u završnici prvenstva nisu utjecali na tradicionalno zajedništvo igrača, stručnog stožera, uprave i navijača. Upravo to zajedništvo i jest osnovni pokretač svih klupskih aktivnosti, ali i temelj stvaranja novih planova za nastavak.

Maestral iz Krvavca kao povratnik iz Druge županijske lige pokazao je da zna i može, iako je na kraju jeseni zauzeo deveto mjesto s 12 bodova.

Nakon prve etape na čelu ljestvice je Orebić sa sedam pobjeda i četiri neodlučena ishoda, s ukupno 25 bodova. Prati ga Croatia s 23 boda, dok je na dnu Konavljanin sa sedam bodova. Plasman Konavljanina je i najveće iznenađenje jer se radi i nekadašnjem trećeligašu i klubu svijetle tradicije.

Tijekom natjecanja dalo se zamijetiti da je većina momčadi popravila svoju igru u taktičkom i tehničkom smislu, igralo se brže i snažnije nego prijašnjih sezona, a za to su zaslužni i stručni treneri.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije