Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

KARATE KLUB METKOVIĆ

Luciji Utovac bronca na Balkanskom školskom prvenstvu u karateu

Objavljeno prije

Lucija Utovac bronca balkansko 8

Foto: Karate klub Metković

Od 09. do 12. studenog u Novom Sadu u Srbiji održava se Balkansko prvenstvo škola u karateu na kojem je nastupa 8 država (Hrvatska, Srbija, BiH, Rumunjska, Slovenija, Bugarska, Makedonija i Crna Gora) sa 428 natjecatelja.

Natjecateljica Karate kluba Metković Lucija Utovac, kao nositeljica državne medalje za 2017,  plasirala se za nastup u reprezentaciji  i danas je nastupila u kategoriji osnovne škole 2006/2005, djevojčice +40 kg, u kojoj je nastupilo 13 natjecateljica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U prvom meču Lucija je pobijedila podosta visoku predstavnicu Srbije Anđelu Ivanović, u drugom pobjeđuje i reprezentativku Slovenije Hanu Čajić, da bi u borbi za ulazak u finale ostala neriješeno 0:0 protiv domaće predstavnice Srbije Ane Nijemčević, ali odlukom sudaca gubi.

U repasažnoj borbi pobjeđuje Srpsku reprezentativku Nataliju Simić sa 3:0.

Iako u karateu imaju dva treća mjesta, na ovom prvenstvu je bilo samo jedno treće mjesto, tako da je Lucija u borbi za medalju morala raditi sa drugom plasiranom repasažnom predstavnicom Slovenije Ajdom Golac, te je pobijedila sa 1:0 i osvojila brončanu medalju.

Ovo je treći nastup boraca Karate kluba Metković za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima, te prva medalja Karate kluba Metković za Hrvatski karate savez.

Pored Lucije u petak 09. studenog, nastupio je i drugi natjecatelj KK Metković, Petar Borovac, koji je u prvoj borbi s 3:0 pobijedio Mijović Lazara, predstavnika Srbije, u drugoj borbi je poveo s 1:0 protiv bosanskohercegovačkog predstavnika Krnjić Bilala, ali u zadnjih 20 sekundi gubi 2:1, te se potom Bilal nije plasirao u finale, čime Petar gubi pravo nastupa u repasažu.

Danas, 12. studenog, nastupa još jedan borac Karate kluba Metković, Ante Krstičević.

Pored 13 državnih medalja od juniorskih do učeničkih kategorija (2 zlata, 2 srebra  i 9 bronci) te uz mnogobrojne medalje sa raznih međunarodnih klupskih turniria, Lucijina brončana medalja  na službenom Balkanskom prvenstvu škola za reprezentaciju Hrvatske, za sada je najveći rezultat karatea u Metkoviću, te je uprava kluba nakon 15 godina rada, a poznavajući masovnost i kvalitetu u karateu, zadovoljna postignutim te dalje daje puno povjerenje trenerskom timu Denisu, Dini i Maji Žderić, Dariji Bukviću i Ivanu Batinoviću da nastave dalje dobrim rezultatima skupa sa natjecateljima  predstavljati naš Metković.

Denis Žderić

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije