Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Luciji Utovac bronca na Balkanskom školskom prvenstvu u karateu

Objavljeno prije

Lucija Utovac bronca balkansko 8

Foto: Karate klub Metković

Od 09. do 12. studenog u Novom Sadu u Srbiji održava se Balkansko prvenstvo škola u karateu na kojem je nastupa 8 država (Hrvatska, Srbija, BiH, Rumunjska, Slovenija, Bugarska, Makedonija i Crna Gora) sa 428 natjecatelja.

Natjecateljica Karate kluba Metković Lucija Utovac, kao nositeljica državne medalje za 2017,  plasirala se za nastup u reprezentaciji  i danas je nastupila u kategoriji osnovne škole 2006/2005, djevojčice +40 kg, u kojoj je nastupilo 13 natjecateljica.

U prvom meču Lucija je pobijedila podosta visoku predstavnicu Srbije Anđelu Ivanović, u drugom pobjeđuje i reprezentativku Slovenije Hanu Čajić, da bi u borbi za ulazak u finale ostala neriješeno 0:0 protiv domaće predstavnice Srbije Ane Nijemčević, ali odlukom sudaca gubi.

U repasažnoj borbi pobjeđuje Srpsku reprezentativku Nataliju Simić sa 3:0.

Iako u karateu imaju dva treća mjesta, na ovom prvenstvu je bilo samo jedno treće mjesto, tako da je Lucija u borbi za medalju morala raditi sa drugom plasiranom repasažnom predstavnicom Slovenije Ajdom Golac, te je pobijedila sa 1:0 i osvojila brončanu medalju.

Ovo je treći nastup boraca Karate kluba Metković za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima, te prva medalja Karate kluba Metković za Hrvatski karate savez.

Pored Lucije u petak 09. studenog, nastupio je i drugi natjecatelj KK Metković, Petar Borovac, koji je u prvoj borbi s 3:0 pobijedio Mijović Lazara, predstavnika Srbije, u drugoj borbi je poveo s 1:0 protiv bosanskohercegovačkog predstavnika Krnjić Bilala, ali u zadnjih 20 sekundi gubi 2:1, te se potom Bilal nije plasirao u finale, čime Petar gubi pravo nastupa u repasažu.

Danas, 12. studenog, nastupa još jedan borac Karate kluba Metković, Ante Krstičević.

Pored 13 državnih medalja od juniorskih do učeničkih kategorija (2 zlata, 2 srebra  i 9 bronci) te uz mnogobrojne medalje sa raznih međunarodnih klupskih turniria, Lucijina brončana medalja  na službenom Balkanskom prvenstvu škola za reprezentaciju Hrvatske, za sada je najveći rezultat karatea u Metkoviću, te je uprava kluba nakon 15 godina rada, a poznavajući masovnost i kvalitetu u karateu, zadovoljna postignutim te dalje daje puno povjerenje trenerskom timu Denisu, Dini i Maji Žderić, Dariji Bukviću i Ivanu Batinoviću da nastave dalje dobrim rezultatima skupa sa natjecateljima  predstavljati naš Metković.

Denis Žderić

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije