Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

BICIKLIZAM

Lara Bokšić i Iva Dominiković iz BK Metković državne prvakinje u ‘cross-countryju’

Objavljeno prije

img-20180722-164831_orig

U nedjelju je u Otoku podno planine Kamešnice održana utrka nacionalnog XCO (Cross-Country Olympic) prvenstva. Vrijedni i neumorni domaćini iz BK Kamešnice na čelu s predsjednikom kluba Ivanom Bašićem pripremili su atraktivnu stazu kojom je prodefiliralo preko 140 natjecatelja.

BK Metković je prvi put od svog osnutka prisustvovao na ovom tipu natjecanja, a kući smo se vratili pjevajući sa 2 zlata, te po jednim srebrom i broncom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U kategoriji U11 žene Lara Bokšić se okrunila titulom državne prvakinje. Lara je prva 2 kruga bila u zaostatku, da bi u trećem krugu preuzela vodstvo koje nije ispuštala do kraja utrke. U istoj utrci nakon odlične vožnje Mara Talajić se probila do trećeg mjesta i bronce, te tako uveličala slavlje Žabaca u ovoj kategoriji.

U kategoriji U9 žene Iva Dominiković je na startu preuzela vodeću poziciju koju do cilja nije ispuštala i tako postala državna prvakinja u ovoj kategoriji.

U kategoriji U11 muškarci Marko Talajić se nakon odlične utrke na kraju morao zadovoljiti srebrom i titulom viceprvaka.

Ovo je veliki uspjeh za naš Klub, te dodatan vjetar u leđa ovoj djeci za nastavak treniranja i bavljenja biciklizmom, kao i poziv svim zainteresiranima za bavljenje ovim sportom, a naročito djeci – rekao je najveći krivac za uspjehe najmlađih članova BK Metković Dalibor Talajić.

Tekst/Foto: Biciklistički klub Metković

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Šest odličja za male Žapce u Posedarju

Objavljeno prije

BK Metković

Treća ovosezonska stanica XC zimske lige Dalamcije bilo je Posedarje. Ovaj maleni gradić na obali Novigradskog mora ugostio je više od 140 biciklista na 27 km dugoj i dinamičnoj stazi s brzim promjenama ritma uz par težih uspona, ali i mnoštvom manje i više tehnički zahtjevnih spustova i singlova.

BK Metković imao je 13 natjecatelja, a od toga 10 djece.

Jure Vištica i Lucija Kuzman osvojili su prva mjesta u kategorijama U9M i U9Ž, srebrom su se okitili: Iva Dominiković (U9Ž), Marko Talajić (U11M), Lara Bokšić (U11Ž) te Vinko Bulum (U15M)

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Najmlađa članica  Erika Malezija (U9Ž) kroz cilj je prošla četvrta, Ivan Dominiković (U11M) kao šesti, dok su Ena Kaleb (U9Ž) i Mara Talajić (U11M) završile natjecanje na sedmom mjestu.
U glavnoj utrci najbliže pobjedničkom postolju bio je Dado Talajić (30-40), ali se na kraju ipak morao zadovoljiti četvrtim mjestom.  Antea Kaleb bila je odlično peto mjesto u kategoriji žene, čime je pokazala da joj je forma u uzlaznoj putanji. Nakon nezgodnog pada, Pero Primorac (20-30) uspio je završiti utrku na dvanaestom mjestu.

U najmlađoj kategoriji U16 formu su brusili Vinko Bulum osvojenim osmim mjestom, te Marko Talajić osvojenim trinaestim mjestom i peharom za najmlađeg natjecatelja koji je završio utrku.

Iduće je IV. kolo lige za 26. studenog u Trogiru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije