Ostanimo u kontaktu

NAJBOLJI REZULTAT DO SADA

Lađari Stabline i Crnog puta Dragan Volarević i Matej Prnjić pobijedili na Pustolovnoj utrci u Čapljini

Objavljeno prije

Ovog vikenda održana je tradicionalna Pustolovna utrka Čapljina 2019., koja se svake godine održava krajem mjeseca lipnja. Sportskim događajem, odnosno triatlonom završena je manifesacija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine.

Prvo mjesto osvojili su Dragan Volarević iz Pruda i Matej Prnjić iz Dračeva. Ova dva momka stazu su završili za 1 sat i 24 minute, što je ujedno i najbolji rezultat do sada.

Drugo mjesto osvojili su Nikola Bartolović i Filip Jakiša – vrijeme dolaska 1 sat, 28 minuta i 20 sekundi, a treće mjesto osvojili su Ilija Perić i Petar Mrvalj, a njihovo vrijeme dolaska 1 sat, 34 minute i 40 sekundi.

U razgovoru s Draganom i Matejom doznajemo kako je ovo prvi put da su se prijavili na Pustolovnu utrku.

”Prvi put smo se prijavili na Pustolovnu utrku, a došli smo zapravo da se družimo i zabavimo jer znamo dosta natjecatelja koji su nastupili. Svaki natjecatelj kada se prijavi teži tome da osvoji prvo mjesto ili da bude među pet ekipa, a nama je pošlo za rukom pa smo pobijedili. Utrka je bila zahtjevna i bilo je naporno, ali moramo biti sebični pa reći da smo dosta spremni pa nam je to pomoglo. Najteži dio utrke bila nam je vožnja biciklom jer se za to ne spremamo, a najlakši dio bilo je veslanje iz razloga što treniramo za dvije ekipe koje se natječu na Maratonu lađa, pa nam je ova utrka bila trening i uvertira u nadolazeći Maraton lađa”, ističu pozitivni Dragan i Matej.

Dragan i Matej veliku zahvalu uputili su trenerima Ivanu Šabijanu i Josipu Kaurinu te svojim ekipama Stablini i Crnom putu.

”Zahvaljujem se treneru Ivanu Šabijanu koji mi je davao savjete za ovu utrku i dosta pomagao oko svega. Također velike zahvale idu ekipu Stabline koja me uvijek podržava i koja je jedan veliki navijač. Moram im se zahvaliti jer su me pustili da idem na ovu utrku jer ipak se spremamo za Maraton lađa u kojemu smo prošle godine osvojili prvo mjesto, a to očekujemo i ove”, kroz smijeh ističe Dragan Volarević.

”Moj kolega će imati veliku konkurenciju na Maratonu lađa od ekipe Crnog puta koja je meni bila jedan veliki motivator. Svakako osim ekipi, zahvale idu mom treneru Josipu Kaurinu koji me pustio da nastupim jer rijetko tko bi nas pustio da nastupamo na događajima prije Maratona lađa za vrijeme priprema za taj veliki događaj. Moram istaknuti da će na Neretvi biti dobar ”fight”, a ovim putem želio bih pozvati sve natjecatelje Pustolovne utrke, kao i ostale čitatelje i ljude da dođu u Metković i podrže ekipe koje se tradicionalno natječu na Maratonu lađa”, odlučno je izjavio Matej Prnjić.

Izvor i fotografija: Čapljinski portal

METKOVIĆ MEHANIKA POBIJEDILA IZVIĐAČ IZ LJUBUŠKOG

Pripreme Metković Mehanike, odlaske i dolaske igračkog kadra te izglede hrvatske reprezentacije na EP prokomentirao je Filip Romić

Objavljeno prije

Autor

U prvoj pripremnoj utakmici tijekom zimskih priprema za nastavak prvenstva rukometaši Metković Mehanike pobijedili su rukometaše Izviđača iz Ljubuškog s 28:27.

Bila je to prva od nekoliko planiranih pripremnih utakmica do početka prvenstva, 15.veljače kada će Metkovci na gostovanju u Buzetu pokušati uzvratiti istoimenom klubu za poraz u prvom jesenskom kolu.

Prema planu će metkovski rukometaši do početka novog dijela prvenstva odigrati utakmice s Ribolom Kaštela, Lovćenom i Trogirom. U klubu drže da će pronaći još neke suparnike.

Važno je napomenuti da su pripreme prvoligaša Metkovića započele 7. siječnja i da će se cjelokupan proces pripremanja i uigravanja odvijati u Metkoviću.

U proteklih nekoliko dana bilježimo i određene promjene u momčadi što se igračkog kadra tiče.

U nastavku prvenstva boje Metković Mehanike uz postojeći igrački kadar branit će i Nikola Džono koji je nekada igrao za Metković i koji je u posljednje vrijeme nastupao za RK Izviđač iz Ljubuškog. Osim njega momčadi se priključio i bivši igrač Metkovića, a u posljednje vrijeme RK Opuzena, Bruno Bošković. Novi je član i Josip Milas iz Ljubuškog koji je nastupao za Ribolu Kaštela.

Nažalost, prijatelji rukometa na proljeće neće moći uživati u igri Rudolfa Ćužića jednog od najboljih izdanaka metkovske rukometne škole u povijesti. On mora na opreciju ramena, što je bez sumnje veliki gubitak i za momčad i za njega. Jedino što se može je poželjeti mu brz oporavak i povratak na teren.

U momčadi neće biti ni iskusnog Nikole Bartolovića, igrača i sportaša kojemu treba zahvaliti za sve što je dao za metkovski rukomet. Zbog poslovnih obveza taj izniman igrač i sportaš nije u mogućnosti više trenirati i nastupati.

Bio je u svakom pogledu pozitivac, igrač vedra duha i kreator brojnih pobjeda svoje momčadi.

Od igranja su zbog poslovnih obveza odustali Jure Kozina i Jure Obšivač. Prava je šteta što te izvrsne rukometaše nećemo gledati u nastavku prvenstva.

O pripremama Metković Mehanike i izgledima hrvatske reprezentacije na EP pitali smo trenera Filipa Romića.

– Radimo planski jednom na dan u dvorani Gimnazije Metković. Nekoliko igrača je otišlo ili ne mogu vježbati, a nekoliko ih je došlo. Nadam se da ćemo do početka prvenstva biti pravi i da ćemo spremno otputovati na prvu utakmicu u Buzet. Što se reprezentacije tiče posve samo zadovoljan načinom igre i rezultatima. Jedino bih poželio da se Duvnjak i Stepančič previše ne potroše te da budu posve spremni za utakmice polufinala i finala. Kako sam po prirodi optimist vjerujem da će Hrvatska igrati u finalu. Posebno mi je drago da je toliko naših igrača iz Metkovića angažirano u svojstvu komentatora ili sukomentatora prilikom televizijskih prijenosa ili u tiskanim i drugim medijima.
Srce mi zaigra kada slušam Nikšu Kaleba, Davora Dominikovića, Ivicu Obrvana, ili pročitam komentar Slavka Goluže i drugih slavnih rukometaša iz Metkovića.
Nadam se da će za određeno vrijeme biti i više članova reprezentacije koji su prve korake napravili u našem gradu, – rekao je Romić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije