Ostanimo u kontaktu

III. REGATA KNEŽA - KORČULA

Lađari Gusara iz Komina prvi, Stablina druga, ekipa Sv. Ilije treća

Objavljeno prije

III. Regata Kneža - Korčula 2016.

U organizaciji UL Žrnovski galijoti održana je III. lađarska regata Kneža-Korčula. Uz sudjelovanje 8 lađarskih posada na stazi dugoj 10 kilometara najbrži su bili lađari Gusara iz Komina, druga je Stablina a treći Sv.Ilija Metković. Vodeći dvojac (obrnuta situacija sa nedavne utrke na Jarunu) potvrdio je da su glavni favoriti ovogodišnjeg maratona lađa dok će znatno neizvjesnije biti u borbi sa treće mjesto na maratonu lađa.

Lađarskim mimohodom započeo je službeni program u Kneži. Nakon pozdravnih govora gradonačenika Korčule Andrije Fabrisa, predstavnika županije Marijete Hladilo i predsjednika ULN Dalibora Obradovića slijedio je ždrijeb lađa i sponzorskih zastava, nakon čega se krenulo u lađe na zagrijavanje. Poredani u startnoj ravnini na znak suca krenula je regata u pratnji četrdesetak brodova i brodica. Nakon početnih zaveslaja utrku su poravnati poveli Stablina, Gusari i Argo. Nakon deset minuta Argo zaostaje te vodeći dvojac gotovo poravnat nastavlja utrku u pratnji, također poravnatih Sv.Ilije i SU Argo dok je na petoj poziciji Gospa Karmelska iz Krvavca a za njima su zaostali domaći Žrnovski galijoti. Negdje oko polovice staze Gusari u furioznom ritmu, za cijelu dužinu lađe izbijaju na vrh. Stablina ih je slijedila u pariću a za njima poravnati Bjelovar i Sv.Ilija. Kako se bližio kraj utrke, pred Korčulom Argo zaostaje u mrtvoj utrci sa Sv.Ilijom koji sami izbijaju na treću poziciju. Argo i Gospa Karmelska tako nastavljaju poravnati u borbi za četvrtu poziciju do okreta kod Korčule. U finišu zadnjih stotinjak metara pred ciljem Stablina pokušava sustići vodeći Gusar ali ne uspijeva kao niti Gospa Karmelska trećeplasiranu posadu Sv.Ilije. Gusari iz Komina nakon 50 minuta veslanja ušli su prvi u cilj na veselje njihovih navijača koji su ih cijelo vrijeme pratili sa broda. Nakon okrjepe počela je i utakmica osmine finala na prvenstvu Europe u Francuskoj između Hrvatske i Portugala. Svečana dodjela nagrada tako je pričekala poluvrijeme.

Poredak: 1. Gusari Komin (Veliki kameni Pjat makaruna, zlatne medalje i novčana nagrada od deset tisuća kuna), 2. Stablina (manji kameni Pjat makaruna, srebrne medalje i sedam tisuća kuna), 3. Sveti Ilija – Metković (mali kameni pjat, brončane medalje i novčana nagrada od pet tisuća kuna), 4. Gospa Karmelska – Krvavac (novčana nagrada od dvije tisuće kuna), 5. Argonauti – Bjelovar (novčana nagrada od tisuću kuna), 6. Žrnovski galijoti, 7. Veterani 4.Gardijske brigade, 8. Čeljevo –Čapljina.

Detaljniju foto-galeriju pogledajte na službenim stranicama Maratona lađa.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije