Ostanimo u kontaktu

KUP NIKŠIĆA 2017.

Natjecatelji Karate kluba Metković iz Crne Gore ponijeli četiri zlata, dva srebra i broncu

Objavljeno prije

KK Metković

Karate klub Metković u subotu je nastupio na međunarodnom klupskom natjecanju Kupu Nikšića 2017 u Crnoj Gori. Pod vodstvom trenera Denisa Žderića u borbama je nastupilo 10 boraca, među 430 natjecatelja iz 25 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Srbije. Natjecanje se odvijalo bez repasaža, te su medalje osvojili samo pobjednici do polufinala i finala.

Natjecatelji KK Metković osvojili su sedam medalja, od čega četiri zlata, dva srebra i broncu.

Zlatne medalje osvojile su:

  • Laura Ćulum djevojčice 2006.g. -42 kg,
  • Lucija Utovac djevojčice 2005 +47kg,
  • Iva Vučić kadetkinja -54 kg
  • Ema Vidović kadetkinja +54 kg

Srebrene medalje osvojili su:

  • Karla Pezić djevojčice 2006 – 37 kg
  • Nino Volarević dječaci 2007 -35 kg.

Brončanu medalju osvojio je:

  • Ivan Batinović junior -68 kg

Nastupili su još Duje Mihaljević u kategoriji dječaci 2007, Ante Krstičević i Petar Borovac u kategoriji kadeta, ali su ostali bez medalje, te se plasirali na 5 mjesta.

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti Karate klub Metković je Rama open 2017 koji će se održati dana 14. listopada ove godine u BiH. Ovaj karate turnir je ujedno izborni turnir reprezentacije Bosne i Hercegovine za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore 2017. godine.

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije