Ostanimo u kontaktu

KUP GRADA METKOVIĆA

Otvorene prijave za 7. Lađarsku utrku Sv. Ilija

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge lađara Sv.Ilija Metković i Udruge Gusarica Metković, a uz podršku Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića, organizira se 7. po redu „Lađarska utrka Sv.Ilija“, povodom dana Grada Metkovića i blagdana sv.Ilije, zaštitnika Grada Metkovića.

Lađarska utrka Sv.Ilija održati će se 19.7.2021.god. (ponedjeljak) u ženskoj i muškoj konkurenciji, sa početkom u 18h (ženske ekipe), odnosno u 19h (muške ekipe).

Start i cilj su na Lučkom mostu u Metkoviću, a vesla se rutom od mosta nizvodno do pred kraj šetališta, zatim okret pa uzvodno do veslačkog kluba, te ponovno okret i nizvodno prema cilju kod mosta. U ženskoj konkurenciji dužina rute je 4km (jedan krug), u muškoj konkurenciji dužina rute je 12km (tri kruga).

Iza utrke biti će organizirana podjela pehara, zajednička večera i druženje. Organizatori zadržavaju pravo na izmjene u planiranim aktivnostima, o čemu će se na vrijeme obavijestiti sve sudionike.

Prijave su isključivo mailom, i to na maraton.ladarica@gmail.com za ženske ekipe, i udrugaladjarasvilijametkovic@gmail.com. Muške ekipe su dužne organizatoru platiti kotizaciju (prije starta) u iznosu od 400kn za sudjelovanje na utrci. Svaka ekipa dužna je dovesti svoju lađu, a na utrkama vrijede sva pravila kao na Maratonu lađa, odnosno Maratonu lađarica.

MOŽE LI SLABIJE

Navijači nakon europskog posrtanja Hajduka: Od nas radite debile

Objavljeno prije

Autor

Splitski Hajduk je u drugom pretkolu Konferencijske lige s 4:1 poražen u Kazahstanu od Tobola, a nakon pobjede u prvom susretu u Splitu od 2:0 !

Domaći su postigli tri gola u 10 minuta, od 56 do 66.minute za 3:0, Sahiti je u sudačkoj nadoknadi smanjio na 3:1 i za produžetke da bi Tagibergen dvije minute prije kraja zabio za 4:1  i jedan od najtežih poraza Hajduka na europskoj sceni.

Bio je to prvi europski poraz Splićana s tri razlike od daleke 2012.godine.

I što reći nakon sramotnog nastupa Hajduka. Bilo je već na nekim pripremnim utakmicama očito da Hajduk nema jasnu momčadsku vizuru, a to je potvrđeno i u remiju s Lokomotivom u Zagrebu te u porazu s Osijekom u Splitu.

Trener Jens  Gustaffson je rekao da je sve to teško objasniti, te da se ovo (poraz) ne bi smjelo nikad dogoditi, ali je i dodao : „Moramo i dalje rasti kao momčad i to ćemo napraviti. Treba nam dva dana da dođemo k sebi, a onda se okrećemo prema Šibeniku.“

Ma , bravo trener ! Budete li rasli kao što ste se rasli do utakmice i poraza u Kazahstanu, onda navijači Hajduka mogu odmah vratiti članske iskaznice.

Vratar i kapetan momčadi  koji očito nije u formi, smatra da je poraz Hajduka velika sramota !

Navijači Hajduka na društvenim mrežama ističu da igrači Hajduka od njih rade debile, te im poručuju da se ne vraćaju iz Kazahstana . Dodaju da ovo više nije žalosno već da je postalo komično i traže da se s igračima i trenerima raskinu ugovori i da se vrati Tramezzani. Ističu da ne postoji kostur momčadi i da je obrana na razini županijske lige.

Legendarni Zlatko Vujović poručuje : -Onaj tko je skuhao ovakvu situaciju u Hajduku sad mora odgovarati. Ostao sam u čudu nakon poraza jer sam mislio da prolazimo Tobol, a mi onda primimo četiri gola i promašimo penal. Svake se godine ponavlja ista priča da će biti bolje, a ja smatram da će biti bolje tek kad u Hajduk dođe gazda. Igrači su potpuno izgubljeni, stranci tu nisu iz ljubavi, a ovo što sam vidio od novog trenera ne sviđa mi se. Uostalom, samo jedan prvenstveni bod dovoljno govori o svemu-.

Nakon nove sportske tragedije Hajduka, možemo samo dometnuti da bi bilo dobro kad bi se znao stvarni vlasnik Hajduka, a bilo bi dobro da u momčadi bude veći broj mladih snaga iz samoga Hajduka, te igrača od Konavala do Paga.

Dok god u Hajduku ne budu igrala većinom njegova „dica“, iako je to jako teško u profesionalnom nogometu, dotle neće biti ni rezultata ni pozitivnog naboja koji je desetljećima obilježavao splitski klub.

Bez novih Deranja, Petrovića, Ankovića, Štimaca, Krstičevića, Vejića, Buljana, Čelića, i Hajdukove djece , teško će Hajduk do domaćih i europskih uspjeha.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije