Ostanimo u kontaktu

KUP SV. LIBERANA

Kominskim Gusarima uvjerljiva pobjeda

Objavljeno prije

Bogati program u Peračkom Blatu započeo je vrlo rano igrama za djecu u organizaciji AMK Racing teama, dok su odmah nakon toga svoj angažman upotpunili amaterski glumci bivšeg pločanskog kazališta “Mariani”. Oni su: Jasna Krilić, Toni Krilić i Duška Mušić. Dali su tako kulturni izričaj ovogodišnjem projektu Grada Ploča, Turističke zajednice Grada Ploča, AMK Racing Teama Ploče i udruge “Priroda i zajednica”. Navedeni organizatori projekt su nazvali, “Bajkoviti svijet Baćinskih jezera”.

Osim toga na rasporedu je bila likovna radionica voditeljice Ive Krilić, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

U nastavku posjetitelji su uživali u sportskom nadmetanju na ovogodišnjem Kupu svetog Liberana. Utrka koja se tradicionalno vozi na rutama Baćinskih jezera. Ove godine utrka je pred sami Maraton lađa na Neretvi okupila 10 lađarskih ekipa, koje ćemo također vidjeti na startu ispod Lučkog mosta u Metkoviću za tjedan dana.

Nastupe su zabilježile ekipe: Stablina, Gusari Komin, Gusari Komin 2, Sveti Ilija Metković, HRM, Gospa Karmelska Krvavac, Škrapa Momići, IV. gardijska brigada, Rogotin i Baćina.

U zanimljivoj utrci koju ste mogli u live prijenosu pratili na facebook stranici portala Rogotin, Stablina i Gusari Komin kao jedni od favorita za pobjedu na ovogodišnjem Maratonu lađa vrlo brzo su se izdvojili te su vodili svoju borbu za prvo mjesto, koja je ipak u konačnici uvjerljivo otišla na stranu kominskih Gusara.

Konačni poredak:

  1. Gusari Komin
  2. Stablina
  3. Gusari Komin 2
  4. HRM
  5. Sveti Ilija Metković
  6. Gospa Karmelska Krvavac
  7. Škrapa Momići
  8. IV. gardijska brigada
  9. Rogotin
  10. Baćina

Nakon dodjele nagrada najboljim ekipama, program se nastavlja koncertom grupe Obala 5.

Izvor i fotografije: rogotin.hr

ŽENSKI NOGOMET

Neretva nije uspjela iznenaditi Donata

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija fb ŽNK Donat-Zadar

Iako su optimisti očekivali da će se ŽNK Neretva iz Zadra vratiti s jednim ili s tri boda, to se nije dogodilo. Novi prvoligaš bio je bolji i slavio je s 2:0.

Prvi gol za domaće postigla je Bačić još u 5. minuti. Nakon toga Neretva je zagospodarila terenom, stvarala je prilike, jednostavno bila je bolji takmac. Imala je Neretva nekoliko prigoda, pa i tri ”slobodnjaka”, no lopta nije htjela u mrežu. Na odmor su ekipe otišle s 1:0 u korist Donata.

U nastavku opet je Neretva imala nekoliko prigoda, a onda u 60. minuti ozlijedila se Mandić pa je u igru ušla jedina pričuvna igračica Popović. Upravo je Popović u 83. minuti nehotice poslala loptu u vlastitu mrežu za Donatovih 2:0, i sigurnu pobjedu.

Treba reći da u redovima Neretve nije bilo pet igračica koje su bile odsutne zbog ozljeda ili radnih obveza.

Neretva je igrala u sastavu: Kešina, Mandić (Popović), Herceg, Mijoč, S. Musulin, Dedaj, Šiljeg, Šunjić, Sušak, Čuljak, L. Musulin.

Sudio je Mateo Erceg s pomoćnicima Nimcem i Kraljevićem.

ŽNK Donat – ŽNK Neretva 2:0 (1:0)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije