Ostanimo u kontaktu
Sveznalica 1200xXXX

KLUB KOJI NE ZABORAVLJA

ONK Metković više je od nogometnog kluba

Objavljeno prije

Sjećam se osnivanja NK Metković u restoranu TP ”Razvitak” Metković i sjajne organizacije osnivačke skupštine kojoj sam nazočio. Mnogi su, pa i moja malenkost, sudjelovali u osnivanju i razvoju kluba, prije svega u stvaranju materijalnih uvjeta za rad. Svoju prvu službenu utakmicu Metković je odigrao u Gabeli jer neki od tadašnjih dužnosnika NK Neretva nisu dopustili odigravanje utakmice na igralištu Neretve. Igralište i objekti su završeni zahvaljujući naporima stotina građana Metkovića a klub se uključio u natjecanja u kojima je bilježio uspješne rezultate.

U proteklim razdobljima predsjednici, tajnici, članovi uprava i sami igrači susretali su se brojnim problemima koja je valjalo rješavati. Bez iznimke, svi su položili ispite ne samo sportskog karaktera nego i onog socijalnog, humanog, druželjubivog, osjećajnog, ili kako god hoćete.

Danas je ONK Metković lider Prve županijske lige, igrači i stručni stožer pokazuju zrelost, znanje, stremljenja i odlučnost da ONK Metković postane prepoznatljiva sportska destinacija s jasnim motivima i ciljevima. Te motive i ciljeve prezentiraju svojim radom bivši i sadašnji članovi uprave. U to nas uvjeravaju svakodnevno na svojoj internetskoj stranici na kojoj možemo pročitati sve o umrlim članovima kluba, o onima koji slave rođendane, o onima koji su dobili prinovu u obitelji. Ograde stadiona oslikane su likovima legendarnog trenera Joze Veraje i člana kluba Maria Vekića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dojmljiva je minuta šutnje za umrle članove kluba Antu Krstičevića – Baju i Hrvoja Manenicu – Fundu. Za pamćenje su i čestitke Draganu Brečiću za rođendan u ožujku, Roku Brečiću ovih dana za 24 rođendan, tekstovi o pok. Ivi Petrušić, fotografije najmlađih igrača i njihovih trenera, čestitke članu uprave Damiru Vekiću  koji je dobio sina, i niz drugih objava.

Uz to, ONK Metković je uključen u brojne humanitarne aktivnosti, ali i u digitalnu razmjenu informacija i slikopisa.

Navijači ONK Metkovića ”Jajani” značajan su čimbenik rasta i razvoja kluba.

Uprava na čelu sa samozatajnim Ivicom Kalebom učinila je ”čuda” u izgradnji infrastrukture na igralištu, a planiraju i niz novih zahvata. Uz Kaleba tu je još nekolicina zaljubljenika u klub i nogomet, napose u ONK Metković.

Ta ista uprava uz sjećanja o kojima smo govorili, ima poriva i želju na određeni način zahvaliti i onim bivšim podupirateljima koji su još aktivni.

U subotu, 17. travnja, predsjednik kluba Ivica Kaleb darovao mi je ispred moje kuće odoru ONK Metković i zastavicu za doprinos razvoju kluba u kojemu sam na ovaj ili onaj način proveo više od 25 godina.

To je još jedan dokaz nastavka tradicije započete 1975. godine. Čini se da svi koji su bili ili jesu članovi kluba  dišu istim, nogometnim i humanim plućima.

SPORTSKI VIKEND

Mlađi rukometaši Metkovića ostvarili dobre rezultate

Objavljeno prije

Prošlog vikenda, točnije u subotu u Solinu su dječaci 2006. godišta RK Metković odigrali dvije utakmice sa sljedećim rezultatima:

Split – Metković 22:24 i Solin – Metković 26:20.

Dok su se u nedjelju utakmice igrale u Gradskoj sportskoj dvorani generacije dječaka U11.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Metkovic – Trogir 20:13, Balic Metličić 07 – Metkovic 12:24, Metkovic – Korčula 9:38.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije