Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

KLUB KOJI NE ZABORAVLJA

ONK Metković više je od nogometnog kluba

Objavljeno prije

Sjećam se osnivanja NK Metković u restoranu TP ”Razvitak” Metković i sjajne organizacije osnivačke skupštine kojoj sam nazočio. Mnogi su, pa i moja malenkost, sudjelovali u osnivanju i razvoju kluba, prije svega u stvaranju materijalnih uvjeta za rad. Svoju prvu službenu utakmicu Metković je odigrao u Gabeli jer neki od tadašnjih dužnosnika NK Neretva nisu dopustili odigravanje utakmice na igralištu Neretve. Igralište i objekti su završeni zahvaljujući naporima stotina građana Metkovića a klub se uključio u natjecanja u kojima je bilježio uspješne rezultate.

U proteklim razdobljima predsjednici, tajnici, članovi uprava i sami igrači susretali su se brojnim problemima koja je valjalo rješavati. Bez iznimke, svi su položili ispite ne samo sportskog karaktera nego i onog socijalnog, humanog, druželjubivog, osjećajnog, ili kako god hoćete.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Danas je ONK Metković lider Prve županijske lige, igrači i stručni stožer pokazuju zrelost, znanje, stremljenja i odlučnost da ONK Metković postane prepoznatljiva sportska destinacija s jasnim motivima i ciljevima. Te motive i ciljeve prezentiraju svojim radom bivši i sadašnji članovi uprave. U to nas uvjeravaju svakodnevno na svojoj internetskoj stranici na kojoj možemo pročitati sve o umrlim članovima kluba, o onima koji slave rođendane, o onima koji su dobili prinovu u obitelji. Ograde stadiona oslikane su likovima legendarnog trenera Joze Veraje i člana kluba Maria Vekića.

Dojmljiva je minuta šutnje za umrle članove kluba Antu Krstičevića – Baju i Hrvoja Manenicu – Fundu. Za pamćenje su i čestitke Draganu Brečiću za rođendan u ožujku, Roku Brečiću ovih dana za 24 rođendan, tekstovi o pok. Ivi Petrušić, fotografije najmlađih igrača i njihovih trenera, čestitke članu uprave Damiru Vekiću  koji je dobio sina, i niz drugih objava.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Uz to, ONK Metković je uključen u brojne humanitarne aktivnosti, ali i u digitalnu razmjenu informacija i slikopisa.

Navijači ONK Metkovića ”Jajani” značajan su čimbenik rasta i razvoja kluba.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Uprava na čelu sa samozatajnim Ivicom Kalebom učinila je ”čuda” u izgradnji infrastrukture na igralištu, a planiraju i niz novih zahvata. Uz Kaleba tu je još nekolicina zaljubljenika u klub i nogomet, napose u ONK Metković.

Ta ista uprava uz sjećanja o kojima smo govorili, ima poriva i želju na određeni način zahvaliti i onim bivšim podupirateljima koji su još aktivni.

U subotu, 17. travnja, predsjednik kluba Ivica Kaleb darovao mi je ispred moje kuće odoru ONK Metković i zastavicu za doprinos razvoju kluba u kojemu sam na ovaj ili onaj način proveo više od 25 godina.

To je još jedan dokaz nastavka tradicije započete 1975. godine. Čini se da svi koji su bili ili jesu članovi kluba  dišu istim, nogometnim i humanim plućima.

ROKO TOLIĆ 740/300px

POBJEDA JE POBJEDA

Novi bodovi za Metković Mehaniku u srazu sa Hrvatskim dragovoljcem

Objavljeno prije

Autor

Foto: Lukrecija Sršen

Teže nego se očekivalo Metković je stigao do pobjede sa samo dva pogotka razlike.

Gosti iz Dugog Rata predstavili su se u dobrom svijetlu, igrali su borbeno i kvalitetno, a posebno Plazibat.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Poveli su domaći s 2:0 s dva pogotka Dožne, zatim dižu prednost na 3:1,ali u 8.miniti Dragovoljac poravnava na 3:3.

Metkovci su do 18.minute imali višak od dva do tri gola, ali nakon toga gosti prelaze u vodstvo 8:9, pa zatim i 9:10 ! Još su jednom imali pogodak viška, no domaći su ipak uspjeli otići na odmor uz neodlučeno, 12:12.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

U nastavku ni jedni ni drugi nisu odmah uspjeli ostvariti znakovitu prednost. U 37.minuti na opće iznenađenje Dragovoljac stiže do rezultata 14:15. Ubrzo su imali i 3 gola viška, 14:17, a u 45.minuti i 16:19!

Domaći su tada preuzeli igru u svoje ruke, prvo su poravnali na 20:20, zatim je Cvitanović pogodio za 21:20, Džono stvara razliku od dva gola, za 22:2o, i za 32:21.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

U 58.minuti Cvitanović pogađa sa sedam metara (za 24:22), gosti se ne predaju i pogađaju za 24:23, ali točku na „i“ stavio je Džono svojim pogotkom za konačnih 25:23.

Strijelci za Metković Mehaniku: Cvitanović 4, Bošković 1, Džono 8, Čutura 5, Marević 3 i Marić 4.

Najbolji strijelac u redovima H. dragovoljca bio je Plazibat s 10 golova, dok je četiri puta pogađao  Mikulić.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije