ŽNK NERETVA

Klub je zadovoljan petim mjestom

Objavljeno 16. prosinca 2017. u kategorijama: Metković, News, Nogomet, Sport.
Foto: Facebook / ŽNK Neretva

Foto: Facebook / ŽNK Neretva

Prije četiri godine malo je tko mogao vjerovati da će tek osnovani ŽNK Neretva u drugoj prvoligaškoj sezoni zauzimati peto mjesto na ljestvici, a da je bilo malo više sportske sreće, možda bi bila i na boljoj poziciji.

Ipak, u klubu ističu zadovoljstvo osvajanjem petoga mjesta nakon završetka prvog dijela prvenstva u kojemu su Metkovke ostvarile pet pobjeda, 3 poraza i jednom igrale neodlučeno, ali su ipak upisale samo 13 umjesto 16 bodova. Evo i zašto…

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Neretva je pobijedila ekipu Marjana iz Splita s 5:1, ali ta utakmica nije registirana tim rezultatom, jer je Marjan uložio žalbu zbog nastupa (pre)mlade Ane Mandić, pa će stoga, prema Pravilniku, Marjanu pripasti tri boda, iako je doživio visok poraz u Metkoviću. Nažalost, i taj slučaj upućuje na određene negativnosti koje postoje u pojedinim klubovima i u odnosima prema Neretvi, ali ih sportski direktor Ante Boras nije želio detaljnije obrazlagati.

Uostalom, evo što je rekao o proteklom dijelu prvenstva:

– Prije početka prvenstva, naš cilj bio plasman u gornjem dijelu ljestvice. Imali smo dobrih igara i rezultata, a najviše su nas obradovale pobjede u Slavonskom Brodu, Trnavi i Pregradi. To je bio dokaz da smo napredovali u organizaciji igre i ukupnoj organizaciji rada u klubu. Nažalost, došlo je tijekom prvenstva do nekoliko ozljeda naših igračica, a da nije bio toga, sigurno bismo zauzeli treće mjesto. Još ranije ozlijedile su se Kolovrat, Repeša i Krndelj, kasnije je ista sudbina zadesila Bakalar i Čuljak, pa smo na rasploganju imali samo 13 do 14 igračica – kazao je Boras.

Ipak, dobre igre kluba s Neretve nisu promakle stručnjacima iz HNS-a, koji su pozvali u reprezentaciju (U-19) čak tri igračice: Terzić, Čuljak i Perić. Stalnost forme bila je zamjetna kod vratarke Jelene Kešina, kao i kod Herceg, Šimunović, Tanović i ostalih, a mlada Ana Marija Jurković potpuno je opravdala očekivanja i ustalila se u prvoj ekipi.

Uz to, dodajmo, da su najbolji strijelci sa po pet golova bile Marija Herceg i Ivana Čubić.

Jedan od osnovnih razloga povremenih padova u igri, možda i poraza, svakako se nalazi u činjenici da nekoiko igračica studira ili radi te da teško mogu uskladiti sve svoje obaveze. Ukoliko nisu redovite na treninzima, to se osjeti na utakmicama na teškim terenima zbog kojih dolazi i do ozljeda.

Što se tiče financiranja ukupnog rada, problemi se rješavaju. Sportski direktor Boras napominje da veliku zahvalnost duguju predsjedniku Ivici Mijoču Žapcu, koji Metkovkama osigurava prijevoz, a to je upravo jedna od najvećih stavki u ukupnim troškovima. Ima još nekoliko ljudi koji pomažu klubu na razne načine, a od Nove godine očekuju punopravno članstvo u Sportskoj zajednici grada, pa stoga i više sredstava za nesmetan rad i natjecanja.

Na pitanje što očekuje u nastavku prvenstva Boras odgovara:

– Započet ćemo pripreme 15. siječnja 2018.godine, a prvenstvo se nastavlja u prvom tjednu ožujka. Nadam se da će naši vrsni treneri Ante Markota i Duško Mijoč imati veći broj igračica nego prošle jeseni, iako će Kolovrat i Repeša morati na operaciju. Očekujemo i nekoliko novih igračica koje će nam pomagati. Osobno ću učiniti sve što mogu za nove uspjehe naše mlade ekipe. Ja jednostavno živim ŽNK Neretvu i od toga ne odustajem, kao i svi ostali u klubu. Žao nam je što su nas napustile Mateja Žilić i Ivana Čubić, ali što se može. Život ide dalje – poručio je sportski direktor i poželio sretan Božić svim članovima kluba, sponzorima i navijačima koji su Neretvi bili u pravom smislu 12-ti igrač.

Dodajmo da je osnažena i marketinška  djelatnost koju osmišljavaju Ivana Kolovrat i Magdalena Kraljić.

I da ne zaboravimo, u ŽNK Neretvi puno očekuju i od trenera Josipa Radića, koji predano i svakodnevno radi s djevojčicama, od kojih će mnoge u budućnosti nositi Neretvu do novih uspjeha. U klubu žele i svoj stručni kadar pa su polaznice trenerske škole postale Matea Suton i Ivana Kolovrat.

U svakom slučaju, ŽNK Neretva iz dana u dan postaje prepoznatljiv sportski kolektiv, s jasnim vizijama za buduća vremena. Uostalom, uz dubrovački Jug, jedine su u Županiji članice elitnog natjecateljskog razreda na nacionalnoj razini.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari