KOŠARKA

KK Metković na Redovnoj skupštini izabrao novo vodstvo

Objavljeno 28. prosinca 2014. u kategorijama: Košarka, Metković, News, Sport.

KK Metković

U Zgradi političkih stranaka u prošli utorak, 23. prosinca održana je Redovna godišnja skupština Košarkaškoga kluba Metković na kojoj su jednoglasno izabrani novi Upravni odbor i Nadzorni odbor Kluba. Novi stari predsjednik UO je Josip Brečić, a za dopredsjednika jer izabran Ivica Mioč. Ostali članovi su: Marin Veraja, Mile Dadić, Katarina Ujdur, Joško Dodig i Jozo Jurković. Nadzorni odbor čine: Pero Štrbe, Mislav Gluščević i Zoran Božinović.

Na početku Skupštine Josip Brečić je podnio Financijsko izvješće za prošlu sezonu te iznio plan, program i ciljeve za sezonu 2014./2015. Brečić je u svom izvješću, također, naglasio da Klub ne može opstati ako čitav pogon počiva na samo dva, tri volontera zbog čega je zatražio da se izabere novo vodstvo koje će se aktivnije uključiti u rad i time pomoći da se predviđeni planovi ostvari.

Podsjetimo, Brečić je KK Metković preuzeo prošle godine kada je iznoseći program rada za novu sezonu (2014./2015.) predložio da se Klub povuče iz natjecanja u A2 ligi te da u novoj sezoni starta kao B1-ligaš. Razlog su bile ponajprije financije jer je izračunato da bi se tako uštedjelo oko 50 tisuća kuna, budući da se A2 liga ne može igrati bez kvalitetnijih igrača koji bi u Metković trebali doći iz drugih sredina. Također je rekao da se Klub treba osloniti na domaće snage, a ako bude rada i napretka i s domaćim će se snagama nakon nekoliko sezona Klub moći vratiti u A2 ligu.

Nakon starta u novoj sezoni i novoj ligi, Brečić smatra da je odluka bila ispravna, ne samo zbog jeftinijeg natjecanja već i zbog konsolidiranja redova. Kao najveći problem Kluba naveo je termine u dvoranama rekavši da je KK Metković, odnosno košarka, u podčinjenom položaju u odnosu na druge klubove i sportove pa je u jednom trenutku, zbog nemogućnosti organiziranja treninga potrebnih za normalan rad djece, zaželio dati ostavku.

Brečić je na kraju rekao da novi UO ima obvezu pronaći rješenje za termine mlađih dobnih skupina kojima već 10. siječnja počinje nova sezona te u sezoni 2015./2016. omogućiti natjecanje i ženskoj ekipi koja trenutno broji oko 30-tak djevojčica.

KK Metković KK Metković

Pripremio: Nikica Medak / Obradio: I.P.

Komentari