DRUGO KOLO EP U RUKOMETU

Kauboji večeras igraju protiv neugodnog Islanda

Objavljeno 14. siječnja 2018. u kategorijama: Hrvatska, News, Rukomet, Sport.
Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

U drugom kolu EP u rukometu danas, s početkom u 20:30, sastaju se Hrvatska i Island.

Otočani su nenadano slavili s dva razlike u srazu sa Švedskom, dok je Hrvartska s deset razlike pobijedila Srbiju. Gledatelji su u tom susretu uživali u igri i  u pobjedi naše vrste. Reprezentacija Hrvatske oduševila je igrom u obrani, ali u drugom dijelu i napadu, pa je razlika mogla biti i veća.

Važno je da su naši upisali dva boda i pobjedu te da je taj sportski susret protekao u najboljem redu.

Nažalost, Hrvatska je ostala bez Duvnjaka čija ozljeda nije bezazlena, a hoće li naš vođa zaigrati u nastavku turnira još se ne zna.

Na utakmici s Islandom, Duvnjakovu ulogu pokušat s još više energije odigrati Luka Cindrić. Bude li racionalan i efikasan kao protiv Srbije, ne treba se bojati za njegovu učinkovitost.

Brojni rukometni stručnjaci pohvalili su igru naše reprezentacije, ali su upozorili i na neke ne tako dobre segmente same igre. To se prije svega odnosi na potrebu brže igre u obrani s više agresivnosti, što bi protiv Islanda moglo i presuditi.

Posebnu pažnju valja posvetiti svestranom igraču Islanda Palmarssonu, koji može biti iznimno kreativan i opasan, ali treba pripaziti na Gudmondssona, lijevog vanjskog.

Da je vratar Islanda Gustavsson u pravoj formi, potvrdio je u srazu s Švedskom. Stoga i naši napadi moraju biti dobro pripremljeni uz veliku dozu strpljenja u njihovom građenju.

Jedno je međutim sigurno, Hrvatska neće rabiti obranu 3-2-1, ali će sukladno stanju na terenu prelaziti na 6-0 ili 5-1.

Umjesto Duvnjaka, iz pričuve je vraćen Denis Buntić. Stasiti i iskusni igrač iz Ljubuškog može i hoće dati svoj puni doprinos u igri naše reprezentacije.

Izbornik Červar otvorit će utakmicu s Islandom s ovom sedmorkom:

Alilović, Mandalinić, Cindrić, Vori, Stepančić, Štrlek i Čupić.

Nema sumnje da će svoj doprinos nastojanjima da se dođe do pobjede dati hrvatski navijači u popunjenoj Spaladium Areni. Onima koji neće biti u žiži zbivanja, preostaje udobno se smjestiti u blizini TV prijamnika i pratiti razvoj još jednog iznimnog sportskog događaja.

Evo i dosadašnjih rezultata:

1. kolo:

Švedska-Island 24:26, Hrvatska-Srbija 32:22, Njemačka -Crna Gora 32:19, Makedonija-Slovenija 25:24, Bjelorusija-Austrija 27:26, Francuska-Norveška 32:31, Španjolska-Češka 32:15, Danska-Mađarska 32:25.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari