Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MOSTAR OPEN

Katja Jerković zlatna ispred Karate kluba Metković

Objavljeno prije

U subotu je u Mostaru održano međunarodno klupsko natjecanje 4 Mostar Open, na kojem je nastupilo 40 klubova iz 6 država, BiH, CRO, SRB, CG, Albanija i Austrija, sa 411 natjecatelja, u 548 nastupa.

Karate klub Metković pod vodstvom trenera Denisa Žderića nastupio je sa 6 natjecatelja, koji su osvojili 3 medalje.

KATJA JERKOVIĆ osvaja zlato u kategoriji kadetkinje -47 kg

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DUJE ŽDERIĆ osvaja broncu u kategoriji dječaci 12 godina +52 kg

SARA MAREVIĆ brončana u kategoriji djevojčice 11 god -32 kg.

Nastupili su još kadeti Duje Mihaljević i Emanuel Filipović, te junior Daniel Filipović, ali ovaj put iako je bilo pobjeda, medalje su izostale.

Natjecanje je bilo bez repasaža za broncu, samo polu finalisti i finalisti su dolazili do medalja.

Sljedeće natjecanje je Balkansko prvenstvo u Rijeci, 11 država, od 25 do 28.11.2021, gdje za reprezentaciju Hrvatske, nastupa natjecateljica KK.Metković,  LINA ŠUTIĆ u kategoriji U21 (mlađe seniorke) -68 kg. Lina bivša prvakinja Hrvatske u mlađim uzrastima, sada već seniorka,  čak iz druge Županije, iz Gradca, već godinama redovito dolazi na treninge u Metković i nastupa za Karate klub Metković.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije