Ostanimo u kontaktu

PRVENSTVO HRVATSKE U KARATEU

Tri državne medalje za Karate klub Metković

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Protekloga vikenda, 01 i 02. travnja, u Ivankovu pored Vinkovaca, održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu, u borbama za mlađe uzraste, na kojem je sudjelovalo 515 natjecatelja. Karate klub Metković nastupio je sa 6 boraca u 8 kategorija, koji su tom prilikom osvojili 3 brončane medalje.

Duje Mihaljević osvaja broncu u kategoriji mlađi učenici -38 kg. Prvo kolo je bio slobodan, drugo pobjeđuje sa 3:0, treće ostaje neriješeno te gubi na izjašnjavanje sudaca 3:2, ali u repasažu pobjeđuje protivnika sa 4:0 i osvaja broncu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Duje Mihaljević, nakon osvojene medalje u svom uzrastu, dan poslije ponovo osvaja broncu u starijem uzrastu u kategoriji učenici -38 kg. Prvu borbu je dobio 7:2, drugu gubi 9:1 i ulaskom protivnika u finale, radi dvije repasažne borbe za broncu, prvu pobjeđuje 9:0, a drugu odlučujuću s majstorskom izvedbom osvaja broncu sa 6:0 razlike.

Lucija Utovac je osvojila brončanu medalju u kategoriji učenice +44. Prvu borbu pobjeđuje 2:0, drugu rezultatom 1:0, treću borbu gubi 2:1 i zbog ulaska u polufinale u samo jednoj repasažnoj borbi gdje je bio nerješen rezultat, pobjeđuje odlukom sudaca 3:2 te osvaja brončanu medalju.

Pored navedenih osvajača medalja sljedeći natjecatelji su se plasirali na 5 mjesta (u karateu nema četvrtog mjesta, već dva treća i dva peta) dogurali su do polufinalnih borbi te izgubili u repasažnim borbama za treća mjesta:

Laura Ćulum, prošlogodišnja prvakinja Hrvatske, u kategoriji učenice -40 kg. Prvu borbu pobjeđuje 2:0, drugu pobjeđuje na odluku sudaca 3:2, treću borbu gubi 5:3 ali u repasažnoj borbi za broncu, iako je vodila 2:0 u zadnjih 15 sekundi zbog kazni gubi i plasira se na 5 mjesto.

Ante Utovac, u kategoriji mlađi kadeti -57 kg. Prvo kolo pobjeđuje pri rezultatu 3:3, izbacivši protivnika u zadnjih 15 sekundi dva puta iz borilišta, u drugom kolu pobjeđuje 5:2, u trećem gubi sa 5:1, te u repasažnoj borbi za 3 mjesto gubi na kazne pri rezultatu 0:0, te se plasirao na 5 mjesto.

Nastupili su još:

Ante Kratičević koji u prvom kolu pobjeđuje 3:0, u drugom 6:0 ali u trećem za ulazak u polufinale, gubi na 4 kaznena udarca iako je vodio 2:0.

Sara Đukić i Lucija Utovac u uzrastu mlađih kadetkinja gube u prvom kolu.

Od postojanja kluba ovo je 13 državna medalja koju su natjecatelji Karate kluba Metković, donijeli u naš grad.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije