KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

KK Knez Domagoj predstavili su nam glavni trener Mijo Volarević i njegov pomoćnik Mladen Kolovrat

Objavljeno 31. kolovoza 2017. u kategorijama: Karate, Metković, News, Sport.

KK Knez Domagoj

Galerija

U Metkoviću postoje dva uspješna karate kluba KK Metković, i KK Knez Domagoj.

Ovom prigodom, predstavit ćemo KK Knez Domagoj, u čemu su nam pomogli glavni trener Mijo Volarević i njegov pomoćnik, ujedno i natjecatelj Mladen Kolovrat.

Podsjetimo, članovi kluba o kojima je ovdje riječ osvojili su protekle sezone u raznim natjecanjima približno 80 medalja, od toga četvrtinu zlatnih. Nije to mala stvar zna li se da postoje klubovi s tradicijom od nekoliko desetljeća, a koji ni približno nisu bili uspješni kao Metkovci.

Primjerice, u Čitluku na međunarodnom i izbornom natjecanju seniori kluba osvojili su drugo i treće mjesto, a Petar Jeramaz u Open kategoriji srebro, i u svojoj kategoriji broncu. Na Kupu Jadrana osvojena su dva zlata i jedno srebro, a to nije turnir koji je za podcjenjivanje jer na njemu nastupa i do 1000 natjecatelja.

Na Međunarodnom kupu Splita Metkovci su u svoj grad donijeli dva zlata, 2 srebra i 4 bronce, a sa županijskog prvenstva čak 26 medalja. I nastupi na Kaštela Open bili su uspješni sa dva zlata i tri srebra.

Ni na Državnom natjecanju za mlađe uzraste nije izostao uspjeh, osvojeno je peto mjesto što je za mali klub iznimno postignuće.

Za sve što su postigli članovi kluba zaslužuju pohvale. Međutim, život ide dalje pa tako i pripreme za svaku novu sezonu i za svako novo natjecanje.

O tomu nam je nešto više rekao glavni trener Mijo Volarević, tvorac kluba i glavni voditelj:

– Mogu reći da su seniori  već počeli s radom, a ostali će započeti s vježbama 4. rujna.
U klubu aktivno vježba 50 do 60 članova, postojimo već 11 godina i držim da radimo dobar posao s mladima. Spomenut ću samo podatak da je Petra Bebić dvije godine zaredom ponijela medalje s državnih prvenstava, da smo imali drugo mjesto na Croatia Openu ili otvorenom prvenstvu Hrvatske što je dokaz da se u našem klubu radi na primjeren način i da uspjesi nisu izostali.
Znam da ćete me pitati kako se financiramo i kako opstajemo, pa vam mogu reći da se uzdržavamo od članarina, sredstvima gradskog proračuna i jednim dijelom sredstvima sponzora. Naš je cilj uvijek isti, odgoj mladih sportaša i potpora njihovom uključivanju u životne aktivnosti. To nam je cilj i u sljedećoj sezoni. Međutim, svakoj maloj sredini, pa tako i našoj, temeljni je problem odlazak mladih nakon srednje škole. Taj proces nitko ne može zaustaviti, pa ni mi.
Ipak, ja sam zadovoljan postignutim rezultatima i uopće radom kluba. Mi smo živ dokaz da se i u malim sredinama mladima mogu priskrbiti kvalitetni uvjeti za rad, treniranje i natjecanja, jer samo na taj način mogu se ostvariti i vrhunski rezultati – zaključio je Volarević.

Njegov pomoćnik i osvajač brojnih medalja, Mladen Kolovrat bio je u razgovoru vrlo jasan:

– Počeo sam vježbati u šestom razredu osnovne škole, a imam 27 godina. Na državnom natjecanju za kadete u Rijeci osvojio sam peto mjesto, na Kupu Jadrana također peto mjesto, a bilo je tu još medalja. Bavio sam se raznim sportovima, ali mi je karate ‘u duši’ i tkivu. Osjećam radost prilikom vježbanja i dok je tomu tako nema odustajanja. Mislim da s načinom rada u našemu klubu mogu biti zadovoljni naši članovi, njihovi roditelji, a napose mi treneri.
Kad me pitate jesu li borilačka znanja i vještine važni u samoobrani, osobno mogu reći da su meni puno pomogla u profesionalnom poslu, a to hoće li netko naučeno primijeniti kad ne treba, ovisi o svakom pojedincu – rekao je na kraju Kolovrat.

Pero Jakić/Metkovic NEWs

Komentari