Ostanimo u kontaktu

KARATE LIGA REGIJE HERCEGOVINA

Karate klubu ‘Knez Domagoj’ čak 15 medalja s drugog kola karate lige

Objavljeno prije

Uspješan nastup mladih karataša „Karate kluba knez Domagoj Metković“ na  II. kolu karate lige Regije Hercegovina, održanog u Čitluku.

Pod vodstvom trenera Mladena Kolovrata, na drugom kolu karate lige Regije Hercegovina koje se održavalo u Čitluku, nastupili su mladi karataši Karate kluba knez Domagoj Metković, te iskazali svoje znanje i natjecateljski duh vrativši se s ukupno 15 medalja.

U katama zlatnu medalju (prvo mjesto) za svoj klub osvojili su Zovko Jakov i Ivanković Petra, srebrenu medalju (drugo mjesto) osvojila je Bebić Gabrijela.

Brončane medalje (treća mjesta) osvojili  su Plećaš Antonija, Bebić Lucija,  Kraljević Karmen i  Šiljeg Rafaela kojoj je ovo bio prvi nastup na natjecanju.

U borbama srebrnu medalju (drugo mjesto) za svoj klub ponijele su Vaslj Erika i Plećaš Lucija i Bebić Ana.

 Brončane medalje (treća mjesta) osvojili su Plećaš Lucija Lulu, Nižić Bruno, Knežić Dean te Bebić Lucija i Bulum Katja koje su prvi put nastupile u borbama

Za klub su još uspješno nastupili Kljusurić Matej i Begić Josipa kojima je nedostajalo malo sreće u nastupima za medalju.

Karate klub knez Domagoj Metković

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije