Ostanimo u kontaktu

KAKVA JE BUDUĆNOST NAŠIH KLUBOVA

Kako sačuvati sportske klubove u Metkoviću i u dolini Neretve

Objavljeno prije

Korona kriza uvelike je naštetila ljudima, gospodarstvu  i sportu, a sudeći po najnovijim vijestima širenje virusa još nije zaustavljeno s obzirom na pojavu novih žarišta.

Mnoge zemlje i njihovi čelnici planiraju i donose razne mjere kako bi se smanjio broj umrli i zaraženih i pokrenulo gospodarstvo, prije svega industrija, promet i turizam.

Odgođena su brojna velika, svjetska i europska natjecanja,a u Njemačkoj je nastavljeno prvenstvo nogometnih prvoligaša.

Brojni sportski klubovi ostali su bez sredstava i sponzora, neki su se već ugasili, a nekima pomažu čak i njihovi profesionalni nogometaši.

U Hrvatskoj je dopušteno treniranje klubovima elitnog nogometnog razreda i najavljen je nastavak prvenstva te završnica Kup natjecanja.

No, hoće li s obzirom na gospodarske neprilike i smanjen dotjecaj novca svi klubovi u svim stupnjevima natjecanja i opstati nije za sada poznato.

To se posebno odnosi na poluamaterske i amaterske klubove u raznim sportovima, ali i na vrhunske pojedince u individulanim sportovima.

U Metkoviću i u dolini Neretve sportaši još uvijek miruju, sva su natjecanja prekinuta, a klubovi, kad to mjere dopuste jedino mogu započeti pripreme za novu sezonu koja bi mogla početi u rujnu.

Prema tomu, na upravnim tijelima svih klubova nemala je briga kako osigurati sredstva za održavanje tzv.“hladnog pogona“ (administracija, , plaće trenerima, naknade igračima-natjecateljima, plaćanje režija, obnova stadiona,održavanje igrališta i štošta)kako bi se na zdravim temeljima mogle nastaviti sve aktivnosti kada za to dođe vrijeme.

Osim toga, uprave klubova već sada moraju tražiti rješenja oko financiranja nastavka rada u novim uvjetima u kojima će glavni problem biti kako pronaći sredstva.

Upravo je sada vrijeme za razgovore i dogovore, za razmišljanja o tomu kako objaviti početak priprema  i kako ih organizirati. Treba razmisliti mogu li i kako svi klubovi nastaviti nastupati u postojećim stupnjevima natjecanja, ili će se orijentirati na neke druge oblike rada, pa i nove početke.

Prijatelji sporta u gradu na Neretvi svakako smatraju da bi svi klubovi trebali opstati i na čvrstim temeljima nastaviti natjecanja u svojim stupnjevima natjecanja.

Naime, sportaši i klubovi iz Metkovića i doline Neretve u svojoj su povijesti imali brojne uspjehe i padove, ali su se uvijek vraćali jači nego prije.

NK Neretva je iz nižih stupnjeva preseljevala u više, napuštala ih je, a zatim ipak nastavila kontinuitet iako u nižim stupnjevima. I početkom Domovinskog rata nisu postojali uvjeti za normalan rad, igranje i natjecanje, ali su igrači i čelnici uprava ipak izdržali.

Isto je i s rukometašima koji su prolazili razne faze,od krova Europe do rezultatskog i organizacijskog pada, ali su se održali pa su i danas u 1.HRL Jug.

Veslači Neretvanskog gusara uspjeli su osnažiti klub i stvoriti solidnu stručnu, natjecateljsku i materijalnu podlogu za budućnost. Sportske škole mladih, ili kako se danas neke zovu akademije, uspješno rade i djeluju te ostvaruju osnovni cilj odgoja mladih sportaša. Koliko su nas puta obradovali karataši u dva kluba, boćari BK Metković, atletičari, malonogometaši, atletičari, biciklisti…

I svi oni s pravom traže svoje mjesto pod sportskim suncem, bolje reći finanacijskom kapom. Gradska uprava Metkovića sukladno zakonskim ovlastima maksimalno pomaže i izdvaja sredstva, ali ta sredstva nisu dostatna. To nije samo tako sada, već oduvijek, a traženje (moljakanje ) sponzora ključan je dio rada svih uprava.

Prema našem skromnom mišljenju, a uz napore svih u lokalnoj zajednici, treba vjerovati da će metkovski sport i u budućnosti bilježiti rezuzltatske i organizacijske uspjehe, te da neće biti nenadanih posrtanja kakvih je bilo u prošlosti.

PRVA BOĆARSKA LIGA JUG

Boćari Metkovića nekompletni doživili poraz u Otoku

Objavljeno prije

Autor

Boćari Metkovića na ljestvici 1.HBL Jug ostali su u vrhu, ali i dalje raspolažu s 9 bodova. U subotu su gostovali u Otoku kod Sinja i izgubili, 15:11.

Osnovni razlog gubitka (vrlo važnih bodova) svakako je izostanak nekolicine igrača zbog bolesti ili drugih razloga, a među ostalim Vidovića i Grbića.

U zadnje tri discipline Metkovci su bili vrlo blizu pobjede, makar u jednoj disciplini koja bi donijela neodlučeno.

Nažalost, minimalnim omjerom izgubili su sve tri discipline, pa su ostali bez pozitivnog rezultata. Međutim, metkovski boćarski znalci sigurno će u budućem razdoblju nadomjestiti gubitak bodova u Sinjskoj krajini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije