Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

KAKVA JE BUDUĆNOST NAŠIH KLUBOVA

Kako sačuvati sportske klubove u Metkoviću i u dolini Neretve

Objavljeno prije

Korona kriza uvelike je naštetila ljudima, gospodarstvu  i sportu, a sudeći po najnovijim vijestima širenje virusa još nije zaustavljeno s obzirom na pojavu novih žarišta.

Mnoge zemlje i njihovi čelnici planiraju i donose razne mjere kako bi se smanjio broj umrli i zaraženih i pokrenulo gospodarstvo, prije svega industrija, promet i turizam.

Odgođena su brojna velika, svjetska i europska natjecanja,a u Njemačkoj je nastavljeno prvenstvo nogometnih prvoligaša.

Brojni sportski klubovi ostali su bez sredstava i sponzora, neki su se već ugasili, a nekima pomažu čak i njihovi profesionalni nogometaši.

U Hrvatskoj je dopušteno treniranje klubovima elitnog nogometnog razreda i najavljen je nastavak prvenstva te završnica Kup natjecanja.

No, hoće li s obzirom na gospodarske neprilike i smanjen dotjecaj novca svi klubovi u svim stupnjevima natjecanja i opstati nije za sada poznato.

To se posebno odnosi na poluamaterske i amaterske klubove u raznim sportovima, ali i na vrhunske pojedince u individulanim sportovima.

U Metkoviću i u dolini Neretve sportaši još uvijek miruju, sva su natjecanja prekinuta, a klubovi, kad to mjere dopuste jedino mogu započeti pripreme za novu sezonu koja bi mogla početi u rujnu.

Prema tomu, na upravnim tijelima svih klubova nemala je briga kako osigurati sredstva za održavanje tzv.“hladnog pogona“ (administracija, , plaće trenerima, naknade igračima-natjecateljima, plaćanje režija, obnova stadiona,održavanje igrališta i štošta)kako bi se na zdravim temeljima mogle nastaviti sve aktivnosti kada za to dođe vrijeme.

Osim toga, uprave klubova već sada moraju tražiti rješenja oko financiranja nastavka rada u novim uvjetima u kojima će glavni problem biti kako pronaći sredstva.

Upravo je sada vrijeme za razgovore i dogovore, za razmišljanja o tomu kako objaviti početak priprema  i kako ih organizirati. Treba razmisliti mogu li i kako svi klubovi nastaviti nastupati u postojećim stupnjevima natjecanja, ili će se orijentirati na neke druge oblike rada, pa i nove početke.

Prijatelji sporta u gradu na Neretvi svakako smatraju da bi svi klubovi trebali opstati i na čvrstim temeljima nastaviti natjecanja u svojim stupnjevima natjecanja.

Naime, sportaši i klubovi iz Metkovića i doline Neretve u svojoj su povijesti imali brojne uspjehe i padove, ali su se uvijek vraćali jači nego prije.

NK Neretva je iz nižih stupnjeva preseljevala u više, napuštala ih je, a zatim ipak nastavila kontinuitet iako u nižim stupnjevima. I početkom Domovinskog rata nisu postojali uvjeti za normalan rad, igranje i natjecanje, ali su igrači i čelnici uprava ipak izdržali.

Isto je i s rukometašima koji su prolazili razne faze,od krova Europe do rezultatskog i organizacijskog pada, ali su se održali pa su i danas u 1.HRL Jug.

Veslači Neretvanskog gusara uspjeli su osnažiti klub i stvoriti solidnu stručnu, natjecateljsku i materijalnu podlogu za budućnost. Sportske škole mladih, ili kako se danas neke zovu akademije, uspješno rade i djeluju te ostvaruju osnovni cilj odgoja mladih sportaša. Koliko su nas puta obradovali karataši u dva kluba, boćari BK Metković, atletičari, malonogometaši, atletičari, biciklisti…

I svi oni s pravom traže svoje mjesto pod sportskim suncem, bolje reći finanacijskom kapom. Gradska uprava Metkovića sukladno zakonskim ovlastima maksimalno pomaže i izdvaja sredstva, ali ta sredstva nisu dostatna. To nije samo tako sada, već oduvijek, a traženje (moljakanje ) sponzora ključan je dio rada svih uprava.

Prema našem skromnom mišljenju, a uz napore svih u lokalnoj zajednici, treba vjerovati da će metkovski sport i u budućnosti bilježiti rezuzltatske i organizacijske uspjehe, te da neće biti nenadanih posrtanja kakvih je bilo u prošlosti.

ONK METKOVIĆ POBJEĐUJE I U GOSTIMA

Vrhunskom izvedbom ONK Metković do nove pobjede

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Metkovića odigrali su briljantno utakmicu u Ćilipima gdje su pobijedili vrlo dobru momčad Konavljanina, 0:2 (0:0)

Momčadi su tijekom susreta prikazale dobar nogomet, redale su se prigode i na jednoj i na drugoj strani, a gosti su gospodarili terenom i imali više od igre. U tom  razdoblju Dragan Brečić i Sokol dvaput su pogađali okvir vrata Konavljanina što također govori o tomu tko je imao prevagu i veći broj udaraca na gol.

U nastavku se ponovno „ukazao“ nogometni velemajstor Dragan Brečić koji je s dva svoja gola zapečatio sudbinu Konavljanina, a svojim suigračima omogućio novo slavlje. Prvi put odlično je nišanio u 64. minuti za 0:1, a zatim u 70. za 0:2!

U sudačkoj nadoknadi vremena Duje Medak je zbog igranja rukom pred svojim vratima dobio crveni karton, a udarac igrača Konavljanina s 11 metara vratar Batinović je obranio.

U redovima Metkovića nije bilo slabog mjesta, svi igrači i trener zaslužuju čestitke za novu pobjedu, ali i za ukupno poboljšanje svih segmenata u igri koji i jesu osnova za čuvanje i učvršćenje prvog mjesta. Naravno, ne treba ni naglašavati da je Dragan Brečić još jednom pokazao koliko je moćan i koliko zna.

ONK Metković je i dalje vodeća momčad s 35 bodova, slijede ga Croatia i Župa dubrovačka sa po 31 bodom.

Nakon poraza od Župe, Gusar se nalazi na 7 mjestu s 17 bodova, a Maestral, također nakon poraza na svom terenu drži 10.mjesto s 11 bodova.

Rezultati:

  • Maestral-Slaven 1:2
  • Konavljanin-Metković 0:2
  • Žrnovo-Hajduk 3:1
  • Jadran (S)-Orebić 3:2
  • Župa dubrovačka-Gusar 3:0
  • Sokol-Croatia 2:4.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije