Ostanimo u kontaktu

1. HKRL (2002. i ML.)

Kadetkinje ŽRK Metković podjelom prvog mjesta završile kvalifikacije za završnicu Državne lige

Objavljeno prije

Zadnjim utakmicama danas u Makarskoj kadetkinje ŽRK Metković završile su kvalifikacije za završnicu Državnog prvenstva, diobom prvog mjesta s po 12 bodova, kao i ŽRK Split 2010. i Trogir 58. Iz regije Jug na Završnicu se još kao četveroplasirana ekipa plasirala Makarska.

Djevojke su već ranije osigurale Završnicu te su današnje dvije utakmice odigrale za prestiž, profesionalno i sportski. Naime prvu utakmicu su pobijedile Makarsku, kojima bi i remi osiguravao plasman na završnicu, na kraju Makaranke su taj bod u uzbudljivoj utakmici, morale potražiti i dobiti protiv izravnog konkurenta RK Dalmatinke ( što im je po isteku vremena iz sedmerca i uspjelo rezultatom 18:18).

ŽRK Metković je susret otvorio vodstvom 3:0, ne dozvoljavajući Makarskoj nikakvu prijetnju. Najveća razlika je bila 18:9, da bi pred kraj domaće igračice ipak uspjele ublažiti poraz.

Drugu utakmicu su djevojke pobijedile rutinski i tako na najbolji način završile natjecanje u 1. Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi – Jug.

Završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje, održati će se 5/8.03., u Poreču na kojem će nastupiti 12 najboljih ekipa u Hrvatskoj ovog godišta.

H. Makarska – ŽRK METKOVIĆ 19:23 (7:10)

ŽRK METKOVIĆ; Marijeta Prnjić(GK), Martina Družijanić, Nina Dodig, Radojka Volarević, Petra Obšivač 8 (3), Nina Jerković, Karla Galov, Marta Vidović, Petra Gustin 3, Antonela Srna 4 (1), Jelena Vidović (GK), Barbara Dropuljić 1, Rita Šiljeg, Iva Bule 7, Sara Vatović, Lucija Družijanić.

ŽRK METKOVIĆ – RK Imota 19:11  (14: 6)

ŽRK METKOVIĆ; Marijeta Prnjić(GK), Martaina Družijanić, Nina Dodig 3 (1), Radojka Volarević, Petra Obšivač 1, Nina Jerković 1, Karla Galov1, Marta Vidović 2, Petra Gustin 2 , Antonela Srna 2, Jelena Vidović (GK), Barbara Dropuljić1, Rita Šiljeg 3, Iva Bule, Sara Vatović 4 (1), Lucija Družijanić.

TRENER: Jerko Jere Alujević

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije