Ostanimo u kontaktu

NOVI USPJEH MLADOG METKOVSKOG NOGOMETAŠA

Jure Obšivač potpisao za rumunjskog prvoligaša Sepsi

Objavljeno prije

Jure Obšivač

U nogometnim inkubatorima NK Neretve, ONK Metkovića i drugih neretvanskih klubova, rađali su se brojni talentirani nogometaši od kojih su mnogi punu afirmaciju stjecali u klubovima 1.HNL, ali i u inozemnim klubovima. Neki su poput pok. Andrije Ankovića, Miše Krstičevića, Igora Štimca i Darija Srne stekli planetarnu popularnost i dosegnuli  vrhove svjetske nogometne piramide.

Jedan od mnogobrojnih izdanaka Neretvine nogometne škole je i Jure Obšivač, koji je nakon pet godina provedenih u Neretvi, u svojoj 15-oj godini pristupio splitskom Hajduku. Igrao je za kadete, starije pionire i juniore, a 2009.godine prvi put je boje Hajduka branio na utakmicama 1.HNL. Za splitske bile kao član seniorske momčadi odigrao je devet utakmica, a zbog niza okolnosti 2011. je preselio u obližnje Dugopolje. Odigrao je kako je najbolje znao i mogao i ponovno se vratio u Hajduk. Međutim, nije se ustalio u prvoj momčadi pa je slijedio novi izazov u prvoligaškoj Istri iz Pule, za koju je odigrao stotinjak prvoligaških utakmica.

– Put me iz Pule vodio u redove RNK Split gdje sam proveo godinu i pol dana. Bilo je određenih problema pa smo sporazumno raskinuli ugovornu obvezu. Potpisao sam ugovor za FC Atyrau, člana kazahtanske premijer lige, te sam za godinu dana za taj klub odigrao 30 utakmica i postigao pet pogodaka – kazuje nam izvrsni metkovski nogometaš, Jure Obšivač.

Očito je da Obšivačeve vrlo dobre igre nisu promakle menadžerima i sportskim agencijama, pa je i uz njihovu potporu potpisao novi profesionalni ugovor na godinu i pol s novim rumunjskim prvoligašem Sepsi.

Osnovni cilj toga kluba je zadržavanje prvoligaškog statusa, a uprava i treneri upravo su u Juri Obšivaču prepoznali jednu od temeljnih karika za ostvarenje toga cilja.

– Poznato mi je što ljudi iz kluba žele i što od mene očekuju. Nismo se dugo dogovarali i brzo smo završili razgovore, nadam se na obostrano zadovoljstvo. Dat ću sve od sebe za ispunjenje klupskih ciljeva, jer ja drugačije i ne znam – ističe u razgovoru Obšivač.

Našem sugrađaninu je tek 27 godina. U nogometnim formacijama obnaša ulogu zadnjeg veznog igrača. Oženjen je i ima dvoje predivne djece. Supruga i djeca nisu boravili u Kazahstanu, ali će uskoro preseliti u Rumunjsku. Gdje Jure, tu i obitelj do koje iznimno drži. Na pitanje je li zadovoljan svojom nogometnom karijerom, odgovorio je: – Jasno da sam zadovoljan. Ja sam profesionalni nogometaš bez velikih potpora sa strane. Znam da se samo radom i znanjem mogu izboriti za status člana prve momčadi, ma gdje igrao.

U razgovoru smo dotaknuli i trenutačni status njegovog matičnog kluba NK Neretve. Nada se da će se Neretva brzo vratiti u 3.HNL, gdje joj je i mjesto.

Mladima u Metkoviću koji se bave ili se kane baviti nogometom, kao profesionalni nogometaš poručuje da se uzdaju samo u rad, te da budu uporni. Inače se ne mogu nadati uspjesima. Da Obšivač razmišlja i o životu poslije aktivnog igranja nogometa, svjedoči i njegov studentski indeks. Upisao je sportski menadžment koji će mu u budućnosti biti osnovno zanimanje.

Nadamo se da će naš sugrađanin ostavariti sve nogometne i poslovne ciljeve!

Pero Jakić

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije