Ostanimo u kontaktu

JOŠ JEDNO KOLO BEZ BODOVA

Neretva poražena na Klisu od Uskoka

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve u subotu su doživjeli još jedan poraz. S 3:0 (1:0) bio je bolji Uskok na svom terenu, a redom su pogađali Božinović u 16, Teklić u 55, i Vučemilović-Grgić u 85.minuti.

Nije da Neretva nije imala svojih prilika, no one su ostale neiskorištene.

U svakom slučaju metkovski treće ligaš nije u dobroj situaciji i čeka ga velika borba za očuvanje statusa. Kako su Primorac i Gošk Dubrovnik ostvarili pobjede, Neretva će na ljestvici biti još niže.

Neretva je igrala u sastavu: Ivanović, Rodin, Prskalo, Jelavić, Okić, Marić, Radoš, Ljubić, Miličević, A.Zovko, Čupić. Pričuve : Kozina, Kuran, Tomas, Medić, D.Zovko, Batinović i Roglić.

Trener: Armando Marenzi.

Rezultati današnjih utakmica:

  • Uskok-Neretva 3:0
  • Zmaj (B)-Zagora 0:1
  • Vodice: Primorac (B) 1:2
  • GOŠK Dubrovnik- Zmaj (M) 4:1.

3. HNL JUG

NK Neretva na kraju prvenstva tek petnaesta

Objavljeno prije

Autor

NNK Neretva je osvajanjem 15.mjesta zaključila treće ligašku nogometnu sezonu, a u pamćenju će ostati brojne turbulencije tijekom sezone uključujući korona virus koji je odmah na startu itekako naštetio Neretvi.

U 32 utakmice Neretva je ostvarila 11 pobjeda i 17 poraza, a konačna gol-razlika je -24 !

U novu sezonu Metkovce je poveo iskusni trener Damir Borovac, koji je nekada bio i igrač Neretve, ali je devet utakmica izborio 3 pobjede. Naslijedio ga je Ivan Bubalo koji je zimus otišao u GOŠK iz Gabele, pa je zatim angažiran Armando Marenzi.

Bilo je  i uspjeha i padova, a posebno težak udarac igrači i trener doživjeli su 24.travnja u susret sa Slogom u Metkoviću koja je slavila čak sa 6:0.

Potom, Neretva je u šest susreta samo jednom uzela sva tri boda, pa se uprava zahvalila Marenziu. Do kraja prvenstva momčad je uspješno vodio Davor Mioč.

Najviše nastupa za Neretvu zabilježili su Kuran, Kozina i Rodin, po 28, najbolji strijelac s devet pogodaka bio je Okić, dok su ih po pet postigli Frane Jerković, Prskalo i Mile Pehar. Boje Neretve u sezoni branila su 32 igrača.

Treba reći da Neretva cijele sezone zbog poznatih razloga nije imala podršku svojih navijača i gledatelja uopće.

Međutim, kad se podvuče crta, očito je da za Neretvu sezona nije bila uspješna, i da broj bodova i plasman ne odgovaraju željama pa i potencijalima koje klub ima. Uostalom, teško je i očekivati stalnost sastava, forme igrača i samih pozitivnih rezultata, ako se u sezoni promijene četiri trenera.

Hoće li uprava pristupiti korjenitim promjenama igračke strukture i koga će  postaviti za trenera, za sada nije poznato.

U svakom slučaju, trebalo bi analizirati i pitanje zašto iz Škole nogometa NK Neretva vrlo sporo izrastaju daroviti igrači koji bi u određeno vrijeme mogli igrati u prvoj momčadi.

Sve u svemu, svi nogometni čimbenici u gradu trebaju se dogovoriti kako dalje i koji su prioriteti. Znamo da zbog gospodarskog stanja i korone nije lako voditi jedan takav klub sa seniorskim i brojnim sastavima mlađih kategorija, ali da nova sezona mora biti bolja nego protekla, nitko ne dvoji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije