Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

MEMORIJALNI KROSS ZA DJECU 'RAMIZ TIKVEŠA'

Još četiri dana za prijave, organizatori pozivaju područne škole da prijave djecu

Objavljeno prije

Kros Ramiz Tikvesa

Još su četiri dana ostala do zatvaranja prijava za Kross utrku koja se trči u spomen na velikog trenera i sportskog entuzijasta, Ramiza Tikvešu – nastavnika tjelesno-zdravstvene kulture osnovne škole Stjepana Radića, koji je osim svojih školskih obaveza za života održavao brojne sportske priredbe, a jedna od takvih bila je i kross utrka grada Metkovića za osnovne i srednje škole. Utrka se održavala pri kraju svake školske godine, okupljajući na utrci sve škole u dolini Neretve. Nakon što nas je napustio 2001. godine utrka je pala u zaborav.

Da bi je ponovno revitalizirala Sportska udruga Neretva Run, u subotu, 3. lipnja s početkom u 9:30 sati u Sportskoj ulici organizira Memorijalni kross – Ramiz Tikveša (utrka osnovnih i srednjih škola).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U utrci mogu sudjelovati isključivo djeca vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a prijaviti se mogu do 29. svibnja putem FB stranice Neretva Run ili na mob 099 845 3691.

Startnina iznosi 25 kuna po natjecatelju, a u taj iznos uključena je majica sa logotipom utrke i okrjepa.

RUTA ZA VRTIĆANE (200m)
– start kod Ham-hama, do kraja Sportske ulice i nazad.

RUTA ZA OSNOVNOŠKOLCE 1-4 razred (400m)
– start kod Ham-hama, Sportskom ulicom do kave bara MB, okret prema Croatia osiguranju i povratak u Sportsku ulicu.

RUTA ZA OSNOVNOŠKOLCE (5-8 razred) i
SREDNJOŠKOLCE (1-4 razred)

– start kod Ham-hama, Sportskom ulicom do pošte, okret oko reklamnog svjetelećeg panoa kod Bolera i povratak istim putem u Sportsku.

Cijela staza bit će obilježena, prometom zatvorena i sigurna za sve natjecatelje.

PRIJAVE NAKON 29-og NISU MOGUĆE!!!

U razgovoru s organizatorom, predsjednik SU Neretva run, Ruđer Bošković nam je rekao:

– Osnovna naša namjera ovom utrkom je da se djeca druže, da izađu iz svojih domova, i da žive zdravijim načinom života. Na ideju ove utrke sam došao listajući knjigu o povijesti Osnovne škole Stjepan Radić, kada sam među brojnim učiteljima ugledao i mog bivšeg, nažalost pokojnog učitelja Ramiza Tikvešu. Do svoje prerane smrti, uvijek se pred kraj školske godine trčala ova kross utrka ulicama grada Metkovića, a trčale su osnovne i srednje škole, a još se sjećam kako smo trenirali po pomoćnom igralištu i nadali se medaljama na ovoj utrci.

U spomen na učitelja, utrka ide u istom formatu, istim ulicama, a prijaviti se mogu sva djeca vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, bez obzira odakle dolaze. Na popisu prijavljenih već ima djece iz Tivata i Dubrovnika, a ovim putem pozivam naše škole; Stjepan Radić i Don Mihovil Pavlinović, te sve područne škole, i škole iz susjednih nam gradova, prijavite svoju djecu na utrku, do 29. svibnja kako bismo na vrijeme mogli sve organizirati i svakom djetetu omogućili majicu sa logotipom utrke i okrjepu, a mi vam garantiramo zanimljivu utrku, nagrade i dobru zabavu, – istaknuo je Bošković.

Više detalja o utrci pogledajte u prethodnoj najavi…

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije