Ostanimo u kontaktu

OTKAZANA IV. METKOVSKA SKALINADA

Jeli ovo kraj jedne lijepe sportske priče, jedinstvene utrke u ovom dijelu Europe!?

Objavljeno prije

Skalinada

Četvrta Metkovska skalinada planirana za 18. ožujka ove godine neće se održati izvijestila je Sportska Udruga Neretva Run, a sve zbog, kako se ističe, nedostatka podrške i uz to vezanih organizacijskih problema. Metkovska skalinada je međunarodna utrka stepenicama na kronometar koja je održana triput zaredom, ali je otkazana i prestaje s radom, pojasnili su članovi Udruge, navodeći da su glavni razlozi izostanak sportske i financijske potpore. Na toj jedinstvenoj utrci u ovom dijelu Europe, prošle godine sudjelovalo je 427 natjecatelja iz šest država, među njima i brojni olimpijski i europski prvaci, zbog čega je jedan mali grad zauzeo svoje mjesto na atletskoj pozornici Evrope.

Članovi i čelnici udruge imali su dosta problema u protekle tri godine ali su sve tri Skalinade uspješno organizirali, no, kako sami kažu tako više ne mogu raditi. Ističu nezainteresiranost brojnih institucija na području doline Neretve i Dubrovačko-neretvanske županije, pa je otkazivanje utrke i njeno gašenje bilo jedino rješenje.

Potkraj prošle godine otkazana je zbog istih razloga tradicionalna Božićna humanitara utrka ulicama Metkovića, više ne postoji ni neretvanska liga trčanja kao ni CROSS Ramiz Tikveša.

U udruzi Ran vjeruju da će do jeseni uspjeti organizirati jedino drugi Mandarina polumaraton, jedinu preostalu altetsku priredbu na području doline Neretve.

Pero Jakić

 

 

 

 

Sportska Udruga Neretva Run Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije