Ostanimo u kontaktu

DVA SREBRA I JEDNA BRONCA ZA ŽIVKOVIĆA

Jedan vikend, tri utrke, tri medalje i novi osobni rekord, to može samo Ante Živković

Objavljeno prije

Ante Živković

Atletičar Atletskog kluba Dubrovnik, Ante Živković, tijekom vikenda sudjelovao je u tri utrke i postavio novi osobni rezultat u polumaratonu.

Tradicionalni Šujički polumaraton koji je ove godine proslavio svoje jubilarno deseto izdanje donio je pregršt novih osobnih rezultata, a među njima našao se i dubrovački atletičar Ante Živković.

Utrku dugu 21,1 kilometar koja se trči na relaciji Kupers – Šujica Živković je istrčao za 1:15:16 te s istrčanim vremenom popravio osobni rezultat za više od dvije minute. S istrčanim vremenom Živković je u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto, a u svojoj kategoriji drugo.

Osim Živkovića na Šujičkom polumaratonu boje Atletskog kluba Dubrovnik branila je i Biljana Taslak koja je utrku istrčala za 1:55:40.

Pobjednik Šujičkog polumaratona i ujedno novi – stari rekorder staze je Srđan Samardžić koji je utrku istrčao za 1 sat, 7 minuta i 55 sekundi te četvrti puti upisao pobjedu na ovoj utrci. Drugi u cilj stigao je Kralo Sušilović iz AK Svetice (1:11:12) dok je treći bio Alija Imamović (1:12:06).

Nakon Šujičkog polumaratona Živković je sudjelovao na devetom izdanju utrke Kros u šumi koja se održala u Zadru. Utrku dugu pet kilometara Živković je istrčao za 17:28 i u ukupnom poretku zauzeo treće mjesto.

Živković nije odmarao ni nedjelju koju je proveo sudjelujući u tradicionalnoj utrci ‘Pozdrav domovini‘ koju organiziraju AK ‘Alojzije Stepinac’ i ASS Zadar. Utrku dugu 6 kilometara Živković je istrčao za 20:33 i s istrčanim vremenom zauzeo drugo mjesto. Ostvareni plasman osigurao je Živkoviću drugo mjesto i u sveukupnom poretku ‘Kup Oluje’.

Ponosno o svom članu, našem Metkovcu Anti Živkoviću, piše Atletski klub Dubrovnik, a mi mu možemo samo čestitati na izvrsnim rezultatima, i još boljoj volji i ljubavi prema trčanju, te mu želimo da sa istim žarom nastavi i dalje. Ante čestitamo i sretno u budućim utrkama!

Izvor: AK-Dubrovnik.hr

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, pet iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Konavala, tri iz Korčule, dvije iz Ploča, po jednoj osobi iz Kule Norinske, Opuzena, Orebića, Trpnja i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 13 ženskih osoba, a za 14 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe, jedna muška osoba iz Blata (rođ. 1937.) i jedna ženska osoba iz Metkovića (rođ. 1945.).

Izliječeno je 87 osoba: 26 iz Dubrovnika, 17 iz Metkovića, deset iz Župe dubrovačke, po sedam iz Blata i Vele Luke, šest iz Korčule, četiri iz Konavala, po dvije iz Ploča i Zažablja, po jedna iz Kule Norinske, Orebića i Smokvice te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 45 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a četiri je na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 216 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 711 uzoraka.
U samoizolaciji je 711 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije