Ostanimo u kontaktu

BOĆARI IGRAJU DOMA

Je li vrijeme za pobjedu boćara Metkovića

Objavljeno prije

Nakon teškog poraza u Puli boćari Metkovića u subotu dočekuju BK Sokol Orbico koji je na ljestvici šesti s 13 bodova.

Domaći sastav je u osam utakmica dobio samo šest bodova te se nalazi na osmom mjestu.
Umjesno je stoga zapitati se mogu li Dodig, Krstičević i ostali metkovski majstori boćanja konačno stići do pobjede i makar donekle popraviti loš plasman , ali i najaviti bolje sportske dane koji se najbolje razumiju kroz postignute rezultate.

Prema svemu sudeći određena doza optimizma u njihovim redovima postoji, a jednako tako zrcali se nada u uspjeh i kod njihovih navijača.
Ni u subotu BK Metković neće igrati u najjačem sastavu. Posebno velik problem predstavlja neigranje Mile Vidovića koji ima zdravstvenih problema pa će suigrači morati pričekati do njegovog povratka.

Kako do sada nismo pisali o ostavci voditelja momčadi Joze Bebića, ovom prigodom ćemo podsjetiti da je iskusni voditelj prije nekog vremena to učinio. Međutim, neslužbeno doznajemo da je već nazočio jednom treningu boćara te da postoji mogućnost njegova povratka.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije