Ostanimo u kontaktu

KONDICIJSKI STRUČNJAK RADIT ĆE U LEKINOM STOŽERU

Jakov Previšić nije prošao u Hajduku, ali je dobio angažman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Objavljeno prije

Mladi kineziolog i stručnjak za kondicijsku pripremu Jakov Previšić bio je u kombinacijama za mjesto u stožeru Damira Burića. Vrlo visoko je kotirao, no na kraju se Burić odlučio za Tonija Modrića i Šimu Veršića.

Previšić je radio u Hajduku, nekadašnji je rukometni vratar, radio i u rukometnoj reprezentaciji, a sada će karijeru nastaviti u stožeru Ivana Leke u Al Ainu. Stožeru će se priključiti na pripremama u Austriji, a potom se seli u Ujedinjene Arapske Emirate.

Al Ain je “obećana zemlja” za Hrvate, na cijeni su kod šeika, vodio je taj klub Zlatko Dalić i Zoran Mamić, ovo ljeto su angažirali Ivana Leku. Ali sam stručni stožer je brojan, prvi pomoćnici su Damir Krznar i Alen Peternac, uz Previšića za kondicijsku pripremu su angažirani Ivan Štefanić i Milan Šnjarić, trener vratara je iz BiH Nikola Marić, analitičar je Vedran Attias, liječnik Jurica Rakić, fizioterapeuti Ivan Oršolić, Marin Polonijo i Božo Šinković, dok mladu momčad (do 21 godine) vodi Željko Sopić. Problema oko aklimatizacije očito neće biti.

Izvor: Slobodna Dalmacija, foto: Hanza Media

NOVA TRENERSKA IMENA

Hoće li promjene trenera u metkovskim klubovima donijeti bolje rezultate

Objavljeno prije

Autor

U vrlo kratkom vremenskom razdoblju u metkovskim je sportskim klubovima došlo do značajnih promjena na trenerskim pozicijama, a predstojeće razdoblje i nastavak prvenstvenih okršaja sigurno će pokazati hoće li te promjene donijeti više uspjeha i bolje rezultate.

Tijekom zimske stanke kormilo ŽRK Metković napustio je trener Nedjeljko Dominiković, ali i drugi trener Ivan Obšivač.

Nakon određene stanke seniorsku ekipu i mlađe uzraste preuzeo je iskusni i na širem prostoru poznati Jerko Alujević, sedamdesetih godina vratar RK Mehanika.

Prošle jeseni su mlade Metkovke ubrale dosta bodova u odnosu na prethodne sezone, pa je moguće očekivati  i nove iskorake i u rezultatskom i organizacijsko-stručnom smislu.

Protekla jesen za nogometaše Neretve nije bila uspješna pa se može goviriti o jednoj od najneuspješnijih polusezona u povijesti kluba.

Višegodišnjeg trenera Gorana Galova uprava je zamijenila Remetićem iz mostarskog Veleža, da bi na kraju polusezone posegnula za novim rješenjem i na kormilo kluba postavila Damira Borovca. On je nekada igrao u Neretvi i bio joj trenerom te se čini da dobro poznaje stanje u klubu, a posebice da ima određene formule kako izvući Neretvu s dna ljestvice 3. HNL.

Značajne promjene dogodile su se tijekom zime i u prvoligašu ŽNK Neretva, kako na čelnim pozicijama tako i na mjestu prvog trenera.

Umjesto Ante Markote ulogu trenera preuzeo je (ponovno) Duško Mijoč, legendarni vratar Neretve i jedan od trenera.

U ljeto 2019. godine za novog trenera ONK Metković izabran je dugogodišnji igrač i kapetan Tomislav Plećaš umjesto otišlog Darka Zeljića. Taj klub bilježi dobre rezultate u Prvoj županijskoj ligi.

U boćarskim klubovima postoje voditelji. Voditelj BK Metković dugi niz godina bio je Jozo Bebić koji je prošle jeseni odstupio te je tu ulogu preuzeo iskusni igrač Markica Dodig.

Potresa na trenerskim pozicijama nije bilo u RK Metković Mehanika, pa Filip Romić i njegovi suradnici mogu nesmetano obnašati svoje stručne i pedagoške dužnosti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije