Ostanimo u kontaktu

DVA BRATA DVA SREBRA

Jadran i Matej Zonjić srebreni na Europskom prvenstvu u kajak-kanu u Skopju

Objavljeno prije

Jadran i Matej Zonjic

Na Europskom prvenstvu u kajak-kanu za juniore i mlađe seniore u spustu na divljim vodama, koje se od 2. do 5. kolovoza 2018. održalo u Skopju, hrvatski su kanuisti osvojili dvije srebrne medalje u ekipnim i jednu brončanu u pojedinačnoj konkurenciji.

Prvo srebrno odličje zaslužili su naši juniori Luka ZupčićLeon IšpanMatej Zonjić koji su u disciplini 3 X C – 2 za 97 stotinki sekunde zaostali za juniorima iz Češke, dok su u istoj disciplini – sprint, ali u konkurenciji sportaša do 23 godine, Luka Obadić – Ivan Tolić – Jadran Zonjić također bili drugi zaostavši za prvoplasiranim Talijanima minutu i 11 sekundi.

Brončano odličje u sprintu C- 2 u konkurenciji sportaša do 23 godine osvojili su Luka Obadić i Ivan Tolić  koji su za 1:47 minuta zaostali za kanuistima iz Francuske, dok su srebrno odličje osvojili kanuisti iz Njemačke.

U pojedinačnim utrkama nekoliko je naših predstavnika ostalo na korak do medalje, osvojivši četvrta i peta mjesta. Zanimljivo je spomenuti da su mlađi seniori na ovom natjecanju bili bez trenera, a da su im iz Kajakaškog saveza zabranili natjecanje u ekipnoj utrci dvojaca gdje su bili favoriti za najsjajnije odličje. Na sreću, bio je s njima njihov bivši trener Tomislav Hohnjec koji ih je vodio kao juniore i pod čijim su vodstvom osvojili 20-ak medalja na europskim i svjetskim prvenstvima. Tako se prilikom proglašenja pobjednika miješao osjećaj sreće i zadovoljstva zbog odličja, ali i tuge i razočaranja zbog takvog ignorantskog odnosa prema njima, otkrili su nam naši kanuisti.

Dodajmo još da su pored naših šest kanuista nastupile i kanuistica iz KKK Končar – Zagreb te kajakašica iz KKK Varteks – Varaždin.

Čestitamo našim mladim sportskim uzdanicama!

NAJAVA

Jedinstveni duo ‘Bow VS Plectrum’ nastupa u srijedu na terasi AM Narona u Vidu

Objavljeno prije

U srijedu, 17. srpnja na terasi Arheološkog muzeja Narona održat će se koncert dua Bow VS Plectrum s početkom u 21 sat.

Projekt Bow vs Plectrum, nešto jedinstveno na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni, a iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Projekt je to koji je u glazbenom smislu fuzija različitih stilova, odnosno kombiniraju jazz, etno/world music, klasičnu glazbu i druge stilove, a konačni rezultat je fantastičan. Debi album je bio pravi proboj na sceni, ne samo hrvatskoj nego i svjetskoj, pa ih put vodi u Ameriku, a nedavno i u Kinu gdje su njihovim performansom mnogi bili oduševljeni.

Djelo ovoga instrumentalnoga dvojca prepoznat je na svjetskoj razini, nastupili su u Kini i Sad-u, a čekaju ih i nastupi u Australiji. Svirali su s vrhunskim glazbenicima kao što su Vlatko Stefanov­ski i Zlatan Stipi­šić Gibonni. U nakladi Aquarius Re­cordsa su objavili svoj drugi st­u­dijski al­bum Strings Only snimljen u suradnji s gudačima Zagreba­čke filharmonije. Prvijenac Bow vs Plectrum objavljen u travnju 2016. donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu tako sa su obi­šli cijelu Hrvatsku, svirali u BiH, Srbiji i Sloveniji, Austriji, Italiji i Belgiji, odsvirali američku turneju s koje su se vra­tili s priznanjem od američk­o­ga kongresa i kalifornijskoga senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

Duo je nominiran u kategorijama za najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu Mista Dance, na kojoj gostuje legendarni Vlatko Stefanovski, zatim u kategoriji najbolji album instrumentalne glazbe, pa najbolja jazz izvedba za skladbu Donna Lee u suradnji s Matijom Dedićem, dok je album nominiran i za najbolju produkciju koju potpisuje Filip Vidović.

– Znali smo da nas struka cijeni, ali uz ovakvu konkurenciju ove nominacije dobivaju još više na vrijednosti i zato se od srca zahvaljujemo svima koji su svoj glas dali nama. Za debitantski album dobiti četiri nominacije… to se ne događa svaki dan – rekao nam je u razgovoru Tihomir Hojsak.
Ove godine Hojsak & Novosel u suradnji s Vlatkom Stefanovskim za izvedbu Divji cvit Zlatana Stipišića Gibonnija nadmašili su konkurenciju i dobili Porina

– Vrlo smo sretni zbog ove nagrade. Nakon šest nominacija, u naše vitrine konačno je sletio i kipić. Iskreno, bili smo iznenađeni da smo u konkurenciji s 2Cellos i Igorom Geržinom baš mi osvojili Porina, ali to je valjda tako – nagrada dođe kad joj se najmanje nadaš. Htjeli bismo ovim putem posebno se zahvaliti Vlatku Stefanovskom koji je gostovao na ovoj izvedbi, Gibonniju koji je napisao prekrasnu pjesmu i cijelom našem timu. Hvala i našim obiteljima te naravno našim fanovima – rekao je Hojsak.

Hojsak & Novosel snimili su album Perle na kojemu se nalaze Gibonnijeve pjesme u drugačijoj izvedbi – kombinaciji tambure i kontrabasa. Album je osvojio srca publike i brojne pozitivne kritike. Po svemu sudeći, ovaj dvojac ima sjajnu karijeru pred sobom.

Zato dođite na terasu AM Narona u Vidu 17. srpnja s početkom u 21 sat i uživajte u ovom ne tako uobičajnom duetu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije