Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

Iz Dalmacije četiri ženska nogometna prvoligaša

Objavljeno prije

U Prvoj žebskoj nogometnoj ligi sljedeće sezone će se na tjecati 8 klubova, od toga čak četiri kluba iz Dalmacije.

To su državni prvak ŽNK Split, standardni član toga natjecanja ŽNK Neretva, splitski Marjan koji je jednu sezonu proveo u drugoj ligi, te zadarski Donat koji je po prvi put postao čanom elitnog razreda.

U prošloszeonskoj drugoj ligi Donat je do prekida natjecanja zbog korona virusa bio vodeći, dok je Marjan bio na drugom mjestu i stekao uvjete za doigravanje, ali, kako Katarina Zrinski nije dobila licencu nije bilo potrebe za doigravanjem s pretposljednjom Viktorijom

I Marjan i Donat ispunili su kriterije i dobili licencu za igranje, a neki drugi klubovi u tomu nisu uspjeli.

Prvu ligu napustila je posljednja Lepoglava, te Katarina Zrinski zbog nedobivanja licence.

ŽNK Neretva će se, kako doznajemo, pojačati za sljedeću sezonu, a iz vlastite nogometne škole dolaze darovite djevojčice koje puno obećavaju.

VELIKA POBJEDA NA GOSTOVANJU

Neretva ugodno iznenadila pobjedom u Ivanbegovini

Objavljeno prije

Autor

Neretva je u zaostaloj utakmici 1. kola igrala u Ivanbegovini gdje je domaćina NK Kamen savladala s 2:3 (0:2), pa su se igrači i stručni stožer kući vratili pjevajući.

Ne samo da se Neretva domogla bodova već napravila pravu senzaciju kod ”tvrdog” domaćina jer je u prvom dijelu povela s 0:2!

Nakon bolje igre, Čupić je znalački okrunio lijepu akciju suigrača i poentirao za 0:1. Iskusni Jerković je u 36. minuti na njegov poseban način povećao vodstvo svoje momčadi na 0:2, i s tim rezultatom igrači su otišli na odmor.

Nije trebalo dugo čekati da Neretvina agresivna igra donese novu promjenu rezultata. Opet su Neretvani izigrali obranu Kamena, a Duje Medak, inače jedan od najboljih, uspio je pogoditi i dovesti Neretvu do 0:3!

Kako se i očekivalo, Kamen je pokušao uspostaviti ravnotežu, a zatim i krenuti u silovite udare prema vratima Neretve, ali osim dva pogotka, Kristića i Peze, ništa više igrači domaćeg sastava nisu mogli učiniti.

Treba istaknuti vratara Kozinu koji je zaustavio udarac domaćih s 11 metara, ali i sve igrače Neretve za iskazanu borbenost, znanje i energiju koju su pružili u Ivanbegovini.

Pobjeda i 3 boda na gostovanju daju nadu da će Neretva ubrzo napustiti donji dio ljestvice.

Dodajmo da je Neretvanac kao gost savladao Vodice s 0:3.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije