Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

Iz Dalmacije četiri ženska nogometna prvoligaša

Objavljeno prije

U Prvoj žebskoj nogometnoj ligi sljedeće sezone će se na tjecati 8 klubova, od toga čak četiri kluba iz Dalmacije.

To su državni prvak ŽNK Split, standardni član toga natjecanja ŽNK Neretva, splitski Marjan koji je jednu sezonu proveo u drugoj ligi, te zadarski Donat koji je po prvi put postao čanom elitnog razreda.

U prošloszeonskoj drugoj ligi Donat je do prekida natjecanja zbog korona virusa bio vodeći, dok je Marjan bio na drugom mjestu i stekao uvjete za doigravanje, ali, kako Katarina Zrinski nije dobila licencu nije bilo potrebe za doigravanjem s pretposljednjom Viktorijom

I Marjan i Donat ispunili su kriterije i dobili licencu za igranje, a neki drugi klubovi u tomu nisu uspjeli.

Prvu ligu napustila je posljednja Lepoglava, te Katarina Zrinski zbog nedobivanja licence.

ŽNK Neretva će se, kako doznajemo, pojačati za sljedeću sezonu, a iz vlastite nogometne škole dolaze darovite djevojčice koje puno obećavaju.

ŽENSKI NOGOMET

Neretva nije uspjela iznenaditi Donata

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija fb ŽNK Donat-Zadar

Iako su optimisti očekivali da će se ŽNK Neretva iz Zadra vratiti s jednim ili s tri boda, to se nije dogodilo. Novi prvoligaš bio je bolji i slavio je s 2:0.

Prvi gol za domaće postigla je Bačić još u 5. minuti. Nakon toga Neretva je zagospodarila terenom, stvarala je prilike, jednostavno bila je bolji takmac. Imala je Neretva nekoliko prigoda, pa i tri ”slobodnjaka”, no lopta nije htjela u mrežu. Na odmor su ekipe otišle s 1:0 u korist Donata.

U nastavku opet je Neretva imala nekoliko prigoda, a onda u 60. minuti ozlijedila se Mandić pa je u igru ušla jedina pričuvna igračica Popović. Upravo je Popović u 83. minuti nehotice poslala loptu u vlastitu mrežu za Donatovih 2:0, i sigurnu pobjedu.

Treba reći da u redovima Neretve nije bilo pet igračica koje su bile odsutne zbog ozljeda ili radnih obveza.

Neretva je igrala u sastavu: Kešina, Mandić (Popović), Herceg, Mijoč, S. Musulin, Dedaj, Šiljeg, Šunjić, Sušak, Čuljak, L. Musulin.

Sudio je Mateo Erceg s pomoćnicima Nimcem i Kraljevićem.

ŽNK Donat – ŽNK Neretva 2:0 (1:0)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije